İnsan hayatının devamı için gıda ihtiyacının karşılanması elzemdir. Bu da çağımızda her geçen gün daha da bir önem kazanan tarımsal üretime bağlıdır. Ne yazık ki, köyden kente göçün başladığı demeyelim de neredeyse tamamlandığı, tarımsal alanların her gün biraz daha azaldığı, genç neslin tarıma sıcak bakmadığı,  girdi maliyetlerinin hızla artarken çiftçinin zarar ettiği ve fakirleştiği, üretenin değil aracıların kar ettiği bir ortamda ülke tarımının iyiye gittiğinden bahsedemiyoruz.

Yediğimiz ne varsa içerisine bir şekilde kimyasal girmekte, hemen hemen organik diyeceğimiz hiçbir besin bulunmamakta, organik diye piyasaya sürülen ürünlere bile gerçekte kimyasal ilaç atıkları karışmaktadır. Arkasından bu zehirli gıdaların sebebiyet verdiği türlü türlü hastalıklar vuku bulmakta ve insanları süründürmektedir.

Hal böyle olunca çiftçi üretimden çekilmekte, azalan üretim sonucu fiyatlar tavan yapmakta ve yine her zaman olduğu gibi ceremesini halk çekmekte. Merkezi yönetimin bu duruma çare olacak kooperatifleşme, yeni hal yasası, direk üreticiden tüketiciye arz gibi girişimleri maalesef güdük kalmakta ve sadra şifa olmaktan uzak görünmekte. Tabi mevcut tarım politikası da bu neticelerin baş sebeplerini oluşturmaktadır.

Neyse. Olaya başka bir pencereden bakacak olursak; birkaç gün önceki ulusal medyada yer alan şu haberi önemsememek ve görmezden gelmek mümkün değil. Haber şu: Adana Valisi Yavuz Selim KÖŞGER sosyal medyada yaptığı paylaşımla çalışmaların başladığını müjdeledi: Vali KÖŞGER, "Yapılacak üretimlerle kentimizin geleceğine ve ülkemizin ekonomisine yeni ufuklar açacak olan OSB'mizin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi. Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi(TDİOSB), 4 bin 100 dekar alan üzerine kurulacak ve faaliyete geçmesiyle yılda 100 bin ton sebze üretilebilecek. En küçüğü 25 dönüm alana sahip 38 yüksek teknolojili seraya sahip bölgede işleme, paketleme, depolama ve AR-GE tesisleri bir arada bulunacak ve 5 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Şimdi GAP'ın başkenti Ş.Urfamızda, Sayın Valimiz başta olmak üzere Tarım İl Müdürlüğü, Ticaret Odası, OSB Müdürlüğü, Ziraat Odası ve konuyla ilgili tüm paydaşlara naçizane Ş.Urfa'lılar adına; yok istihdam, yok daha ucuza sebze meyve tedariki, yok tarımsal üretime destek vb. gibi hiç bir yorum yapmadan diyorum ki: '' BEN DE İSTEREM''.

Muhabbetle…