İşgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını engellemek adına 5 Mart 1920'de İstanbul'da Hilal-i Ahdar kuruldu. Bağımsız bir ülke olabilmek ve bağımlılıklarla mücadele adına kuruldu.

Başlangıçta emperyalist güçlerin ülkemiz üzerine oynadığı karanlık oyunlarından biri olan alkol bağımlılığını ortadan kaldırmak toplumsal bilinçlendirme ve toplumsal birlikteliği sağlamak adına kurulan Hilal-i Ahdar zamanla bağımlılıklar çemberini genişletmiş hedeflediği coğrafyanın dışına çıkarak bütün cihanda ki gençleri hedeflemiştir.

Osmanlı'nın ileri görüşlülüğü insana ve topluma verdiğin değeri gelişen olaylar karşısında tedbirli olmak buna göre önlem almak için kurulan bu teşkilat bugün 70 ülkede e Türkiye'nin tüm illerinde ilk günkü misyonuyla hareket etmektedir. insan onurunu baz alan bilimsel çalışmaları baz alan Hilal-i Ahdar her gün yeni projeler ve hizmet alanlarıyla kendinden söz ettirmektedir.

Mustafa Kemal Atatürk ülkesine ve gençlerine olan sevgisi onların geleceğini düşünmesi açısından Hilal-i Ahdar'a kamu yararına çalışan dernekler statüsünü vermiştir. şimdiki ismi ile Türkiye Yeşilay cemiyeti olarak hizmet gösteren Hilal-i Ahdar kurucuları da önemli kişilerden oluşmaktadır.

Özellikle Mazhar Osman uzman psikiyatri alanındaki başarıları ve uluslararası çalışmaları şimdiki gençlerimize ışık olmaktadır. risalem Nur müellifi olarak bilinen Anadolu'da büyük bir saygı duyulan büyük İslam alimlerinden Bediüzzaman Saidi Nursi'nin de bu teşkilatın kurucuları arasında yer alması ayrı bir önem teşkil etmektedir. 1. TBMM'nın çıkardığı ilk yasalardan olan men-i muskirat yasası ilk yıllarda Yeşilay çalışmalarının yasal dayanağını oluşturmuştur. Maalesef bu yasa 1924 yılında yürürlükten kaldırılmıştır.

Ancak Yeşilay toplumu bağımlılıklardan koruma ve bilinçlendirme faaliyetlerinden bir an olsun geri durmamış dergi gazete seminer ve konferanslar la mücadelesine devam etmiştir. Böylelikle Yeşilay gönülleri halkın sağlığını koruması açısından önemli çalışmalara vesile olmuştur.

Evet emperyalist güçler hala ülkemiz üzerine oyunlar oynamakta hala bağımsızlığımızı çökertmek topraklarımızı ele geçirmek için oyunlar oynanmaktadır. Güçlü ve köklü bir millet olarak tarihe imza atan Anadolu halkı her zaman bu tür tehlikeler karşısında dik durmayı başarmış ve başaracaktır. Yeşilay bağımsızlık için büyük bir dik duruş göstergesidir.

Bugün Anadolu'da on binlerce gönüllüsü ile sahada her türlü tehlike ve zararlı alışkanlıklar için kollarını sıvayan bu insanlarımız ülkemizin bağımsızlığı verdiği önemin göstergesidir. Sivil inisiyatifin bilinçli olarak harekete geçmesinin topluma getirisi açısından baktığımızda da Yeşilay'ın çalışmalarını önemini görmekteyiz. insan onuru insan saygınlığı dil din ırk gözetmeksizin sahada etkinlik gösteren Yeşilay aynı zamanda bağımlı hale gelen gençler için sağlık hizmetleri YEDAM danışmanlık hizmeti ve bu yıl hayata geçireceği Yeşilay rehabilitasyon merkezleri ile bu sorumluluğu üstlenmiştir. 100 yıl önce kurulan yayınlarıyla seminerleri ile uluslararası çalıştaylar ile ve kongreler ile saha çalışmaları ile gençlere sahip çıkmamızı çocuklara değer vermemizin önemini anlatan Yeşilay toplumun temel ihtiyaçlarını birini oluşturmaktadır.

Toplumsal problemleri toplumla birlikte toplumun her kesimini işin içine dahil eden yapı ile yol alan Yeşilay gücünü yine toplumdan almaktadır. Evet, bir teşkilat başarılıysa bunun temelinde inanç azim planlı programlı çalışma gayret vardır. 100. Yılında Şanlıurfa şube başkanlığını yürütmekten büyük onur ve mutluluk duyduğum Yeşilay ailesinin bir Ferdi olarak misyonumuz İşgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını engellemek adına 5 Mart 1920'de İstanbul'da Hilal-i Ahdar kuruldu.

Bağımsız bir ülke olabilmek ve bağımlılıklarla mücadele adına kuruldu. Başlangıçta emperyalist güçlerin ülkemiz üzerine oynadığı karanlık oyunlarından biri olan alkol bağımlılığını ortadan kaldırmak toplumsal bilinçlendirme ve toplumsal birlikteliği sağlamak adına kurulan Hilal-i Ahdar zamanla bağımlılıklar çemberini genişletmiş hedeflediği coğrafyanın dışına çıkarak bütün cihanda ki gençleri hedeflemiştir.

Osmanlı'nın ileri görüşlülüğü insana ve topluma verdiğin değeri gelişen olaylar karşısında tedbirli olmak buna göre önlem almak için kurulan bu teşkilat bugün 70 ülkede e Türkiye'nin tüm illerinde ilk günkü misyonuyla hareket etmektedir. İnsan onurunu baz alan bilimsel çalışmaları baz alan Hilal-i Ahdar her gün yeni projeler ve hizmet alanlarıyla kendinden söz ettirmektedir. Mustafa Kemal Atatürk ülkesine ve gençlerine olan sevgisi onların geleceğini düşünmesi açısından Hilal-i Ahdar kamu yararına çalışan dernekler statüsünü vermiştir.

Şimdiki ismi ile Türkiye Yeşilay cemiyeti olarak hizmet gösteren Hilal-i Ahdar kurucuları da önemli kişilerden oluşmaktadır. Özellikle Mazhar Osman uzman psikiyatri alanındaki başarıları ve uluslararası çalışmaları şimdiki gençlerimize ışık olmaktadır. Risalei Nur müellifi olarak bilinen Anadolu'da büyük bir saygı duyulan büyük İslam alimlerinden Bediüzzaman saidi Nursi'nin de bu teşkilatın kurucuları arasında yer alması ayrı bir önem teşkil etmektedir.

1. TBMM'nın çıkardığı ilk yasalardan olan Men-i Muskirat yasası ilk yıllarda Yeşilay çalışmalarının yasal dayanağını oluşturmuştur. Maalesef bu yasa 1924 yılında yürürlükten kaldırılmıştır. Ancak Yeşilay toplumu bağımlılıklardan koruma ve bilinçlendirme faaliyetlerinden bir an olsun geri durmamış dergi gazete seminer ve konferanslar la mücadelesine devam etmiştir.

Böylelikle Yeşilay gönülleri halkın sağlığını koruması açısından önemli çalışmalara vesile olmuştur. evet emperyalist güçler hala ülkemiz üzerine oyunlar oynamakta hala bağımsızlığımızı çökertmek topraklarımızı ele geçirmek için oyunlar oynanmaktadır.

Güçlü ve köklü bir millet olarak tarihe imza atan Anadolu halkı her zaman bu tür tehlikeler karşısında dik durmayı başarmış ve başaracaktır. Yeşilay bağımsızlık için büyük bir dik duruş göstergesidir. Bugün Anadolu'da on binlerce gönüllüsü ile sahada her türlü tehlike ve zararlı alışkanlıklar için kollarını sıvayan bu insanlarımız ülkemizin bağımsızlığı verdiği önemin göstergesidir.

Sivil insiyatifin bilinçli olarak harekete geçmesinin topluma getirisi açısından baktığımızda da Yeşilay'ın çalışmalarını önemini görmekteyiz. insan onuru insan saygınlığı dil din ırk gözetmeksizin sahada etkinlik gösteren Yeşilay aynı zamanda bağımlı hale gelen gençler için sağlık hizmetleri YEDAM danışmanlık hizmeti ve bu yıl hayata geçireceği Yeşilay rehabilitasyon merkezleri ile bu sorumluluğu üstlenmiştir. 100 yıl önce kurulan yayınlarıyla seminerleri ile uluslararası çalıştaylar ile ve kongreler ile saha çalışmaları ile gençlere sahip çıkmamızı çocuklara değer vermemizin önemini anlatan Yeşilay toplumun temel ihtiyaçlarını birini oluşturmaktadır.

Toplumsal problemleri toplumla birlikte toplumun her kesimini işin içine dahil eden yapı ile yol alan Yeşilay gücünü yine toplumdan almaktadır. Evet bir teşkilat başarılıysa bunun temelinde inanç azim planlı programlı çalışma gayret vardır.

100. Yılında Şanlıurfa şube başkanlığını yürütmekten büyük onur ve mutluluk duyduğum Yeşilay ailesinin bir Ferdi olarak misyonumuz ve vizyonumuz doğrultusunda topluma yeni hizmetler vermekten çekinmeyecek ve halkımıza hizmete devam edeceğiz. 100. yılımız tüm dünya gençliğine ülkemize ve ilimize hayırlı olsun.

Mutlu sağlıklı huzurlu günlere kavuşmak dileğiyle. iyi ki Yeşilay var inançlı bir toplumumuz var. Gücünü Allah'tan milletimizden ve devletin kurumlarından alan Yeşilay'ımız var olsun.

İyi ki Yeşilay var inançlı bir toplumumuz var. Gücünü Allah'tan milletimizden ve devletin kurumlarından alan Yeşilay'ımız var olsun.