Gazetemizin dijital platformlarında canlı olarak yayınlanan “ Yaşamın İçinden” programının canlı yayın konuğu İş İnsanı, Sporcu ve Fitness Antrenörü Süleyman Hicri oldu. Gazetemizden İshak Polat7ın hazırlayıp sunduğu programda Süleyman Hicri, Kasaptaşı Gençleri, spor etkinliklerine ilişkin soruları cevaplandırdı.

Kasaptaşı Gençleri 10-15 kişilik bir grupla başladı

Programa kendisini tanıtarak başlayan Süleyman Hicri; “ Kasaptaşı Gençleri grubu içerisinde yer arkadaşlarımız ile biz 11 Nisan Stadyumu varken orda koşucu olarak vardık. Ben sporu seven birisi olarak amatör futbolculuk yapıyordum ve futboldan sonra atletizme döndüm. Sağ olsun Avukat Salih Yıldız bizi atletizm ile buluşturdu. Bu minvalde 11 Nisan Stadyumu yıkılınca bizim spor yapacak yerimiz yoktu. O dönem elimizde Kasaptaşı Parkı vardı. Arkadaşları olarak hepimiz Kasaptaşı Parkına gittik ve Kasaptaşı Parkında spor yapmaya başladık. Daha sonra Kasaptaşı fikri oradan doğdu. Oraya gelen insanlar vardı ve saha, pist çok dardı. Zamanı Büyükşehir Belediye Spor Daire Başkanı Ahmet Dedeoğlu’na müracaat ettik ve 350 metrelik pisti 650 metreye çıkarttı sağ olsun. Böyle olunca da orda spor yapmaya başlayan insan sayısı arttı. Biz ilk olarak 10-15 kişilik bir gurpla başladık ve şu an yaklaşık 250 kişilik bir gurubumuz var. Bu sayıya 6 yılda ulaştık. Biz ilk olarak Kasaptaşında spora başlayınca insanlar gelmeye ve sayımız kalabalık olunca düşündük taşındık madem bu parktayız grubun adı “ Kasaptaşı Gençleri” olsun dedik.  Bu grupta yaşlı, genç, bayan her gruptan kardeşimiz var” diyerek haftanın 6 günü Kasaptaşı Parkında koşu, kültür fizik gibi spor etkinliklerinde bulunduklarını dile getirerek kişisel olarak grup için yapmış olduğu çalışmaları anlattı.

Sporun  yaşı yok. İnsanlarımız kendisine günde en az bir saat ayırmalı

Sporun insan sağlığına ve yaşamına olan katkılarına yönelik açıklamalarda da bulunan Süleyman Hicri ; “ Biz Kasaptaşında spora başladığımız zaman ihtiyar delikanlılar demeyelim de delikanlılar sabah namazından sonra eve gidiyorlardı. Biz ise bu arkadaşlarımıza gelin en azından bir saat yürüyün dedik. Bu arkadaşlarımızın çok hoşuna gitti. Bu etkinlikler ile insanlar bir birini tanıyor. Sosyalleşiyor ve buda arkadaşlarımızın çok hoşuna gitti. Öyle bir noktaya geldik ki her yaş grubundan arkadaşlarımız var ve bayanlar var. Buradaki kardeşlik ortamına ailece gelen insanlarımız var. Spor insan sağlığı için çok önemli bir etkinlik ve sporun yaşı yok. İnsanlarımız kendisine günde en az bir saat ayırmalı spor yapmalı” diyerek bu tür spor etkinlerinin Urfa için çok önemli olduğunun altını çizdi.

Belediyelerimiz spor yapılacak alanların sayısını arttırmalı

Urfa nüfusuna göre spor yapılacak alan sayısının yeterli olmadığını dile getiren Süleyman Hicri: “ Artık spor yapan insan sayısı arttı ve artmaya devam ediyor. Kasaptaşı Parkı yetmeyince artık insanlar GAP Vadisine, Cumhuriyet Parkına, gidiyor ve oralarda da spor yapıyor.  Başka parklarda da artık spor yapılmaya başlandı ama Urfa nüfusu artık çok büyük yeni spor alanlarına ihtiyacımız var. Belediyelerimiz spor yapılacak alanların tesislerin sayısının mutlaka arttırmalı. Sade koşu ve fitnes alanında değil sporun her alanında açık ve kapalı tesislere ihtiyacımız var. Özellikle de gençlerimize yönelik tesislerin sayısın arttırılması lazım ki sporla ilgilenen gençler başka kötü alanlara yönelmezler” diyerek Belediyelerin spor ve sporcuya daha çok destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.

Kasaptaşı Gençleri grubunun yapmış olduğu etkinliklere de değinen Süleyman Hicri, Yoğurt Koşusu, İsot Koşusu gibi yarışmalar düzenlediklerini ve amaçlarının sporu yaygınlaştırmak olduğunu ifade ederek herkesi spor yapmaya davet etti.

Kaynak: GAPGündemi / Tuğba Polat