GAPGündemi sosyal medya platformlarında yayımlanan Moderatörlüğünü Meral Bayat'ın yaptığı "Meral Bayat’la Biz Bize" programının canlı yayın konuğu Türkiye Temiz Toplum Federasyonu Genel Başkanı Mahmut Demir oldu.
Programda Demir, Bayat'ın sorularını yanıtladı.
Türkiye Temiz Toplum Federasyonunu kurma amaçlarına değinen Demir, "Böyle bir federasyonu kurma hayalim yoktu. Toplumun ahlaklı birey ve temiz bir topluma ihtiyacı olduğunu yaşadığım süreçte hissettim. Adaletli davranan, birbirini ötekileştirmeyen ve ayak oyunları oynamayan bireyler oluşturmak için bu federasyonu kurduk. Federasyonu 1-1,5 yıl oldu kuralı 21 il ve 13 ilçede teşkilatımız var. Bize şunu soruyorlar: 'Günümüzde temiz bir toplum inşa edilir mi?' Bu soruya karşılık olarak şunu söylüyoruz. 'Temiz bir topluma doğanın, canlıların ve tüm fiziki sürecin ihtiyacı var.' diyoruz." ifadelerini kullandı.
"Ahlaki değerlerimiz yozlaştı"
Ahlaki değerlerin her geçen gün yozlaştığına vurgu yapan Demir, "Dünya genelinde bir ahlak yozlaşması var. Ahlaki değerler noktasında çok ciddi sorunlar yaşıyoruz. İnsanların hırsızlığı bile sıradan bir olay gibi gördüğü, insanların ahlaksızlığı bile anayasal bir hak olarak talep ettiği bir dönemde yaşıyoruz. İnsanların birbirini kandırması bile 'işini bilmek' olarak görülüyor. Bu gibi olumsuzlukların engellenmesi gerekir. Şanlıurfa'da da bu durum var. Bunun önlenebilmesi için her bireyin empati kurarak yaşaması gerekir. Şanlıurfa'da da maalesef ahlaki değerler noktasında son dönemlerde ciddi sorunlar ve yozlaşmalar var. İnşallah temennimiz bu yozlaşmaların biterek gelecek nesillere ahlaklı bir toplum bırakırız." şeklinde konuştu.
"Şanlıurfa'da tahminen 70.000 madde bağımlısı olduğu iddia ediliyor"
Şanlıurfa'da uyuşturucu kullanımının çok ciddi boyutlara ulaştığını belirten Demir, "Şanlıurfa'da uyuşturucu kullanıcı yaşı ilkokul öğrencilerine kadar indi. Şanlıurfa'da tahminen 70.000 madde bağımlısı olduğu iddia ediliyor. Maalesef bu sayı her geçen gün artıyor. Bununla ilgili bir rehabilite köyünün yapılmasını yıllar önce söyledik. AMATEM bu işin çözümü değildir. AMATEM'lerde madde bağımlıları ilaç yazıyorlar ve hatta madde bağımlısı bu ilacı bile satıyor. Bununla ilgili rehabilite köyü için bir çalışma hazırladık. Rehabilite köyü için Harran Üniversitesi gibi bir alanın yapılması gerekiyor. Şanlıurfa'da madde kullanan kişileri bu köyde toplamamız lazım. Bu rehabilitasyon merkezlerinde tedavi süreci, eğitim süreci, manevi süreç ve istihdam süreci olması gerekiyor. Madde bağımlısını buradaki tedavi edildikten sonra dışarda bir şekilde istihdam edilmelidir." dedi.
Mahmut Demir kimdir?
Şanlıurfa'da doğdu. 2003 yılında Akçakale'yi Geliştirme Derneği'ni kurarak sivil toplum kuruluşu çalışmalarıma başladı. Akçakalespor Başkanlığı ve çeşitli STK'larda görev aldı. Bölgede ciddi manada birçok sosyal projeye imza attı. ASKON Kurucu İl Başkan Yardımcılığı ve Amatör Spor Kulüpler Federasyon delegeliği yaptı. Dönem dönem de siyasette yer aldı.
Evli ve 6 çocuk babasıdır.