Önceki gün Şanlıurfa’daki tabiat varlıkları ile ilgili yapacağımız bir haber çalışması için önce Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne müracaat ettik. Valilik Basın birimindeki arkadaşlar konuyla ilgili bizi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Aras’a yönlendirdi.

Kendilerine telefonla ulaştığımız Şanlıurfa Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Aras, kendisinin Ankara’da bulunduğunu belirterek, yerine vekâleten eden İl Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin Canbaz’ın haber konusu ile ilgili bize yardımcı olabileceğini aktardı.

Müdür Hüseyin Aras’ın yönlendirmesi sonucunda Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin Canbaz ile görüşmek üzere Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne gittik. Sayın Canbaz’ın odasında ayakta dikilerek önce olması gerektiği gibi kendimizi tanıttık. Müdür Hüseyin Aras ile yaptığımız görüşmeyi, ilgili haber konusunu kendisine aktardık.

Kendilerinden talep ettiğimiz Şanlıurfa’daki koruma altında bulunan tabiat varlıklarının listesiydi. Amacımız; daha önceki çalışmalarımızda olduğu gibi koruma altındaki bu değerleri kamuoyuna tanıtmak, anlatmak ve mevcut durumlarını yerinde gözlemlemekti.

DAHA ÖNCE HERHANGİ BİR GAZETECİ İLE GÖRÜŞMEDİNİZ Mİ?

Ama olmadı. Tavırlarıyla makamında Gazeteci konuk etmediği anlaşılan Canbaz, talep ettiğimiz liste için Müdür Bey ile görüşmesi gerektiğini, kendisine an itibariyle ulaşamadığını, arzu etmemiz halinde akşam saatlerine doğru yeniden kuruma gelebileceğimizi belirtti.

21 Yıldır Basın sektöründe yer alan Muhabirimiz Abdurrahman D.Uğurlu da Canbaz’ın bu yanıtı üzerine irtibat numarası bırakarak, Müdür beyden haber gelmesi halinde tarafına ulaşım sağlanabileceğini aktardı.

GAZETECİ, ZİYARET ETTİĞİ HER KURUMA GAZETE BIRAKIR

Beraberinde getirdiği gazeteyi, an itibariyle Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne Vekalet eden Mustafa Şahin Canbaz’ın masasına bırakan Muhabirimiz, “Gazetenizi götürebilirsiniz” yanıtıyla karşılaştı.

Canbaz’ın söz konusu tavırlarına anlam veremeyen Muhabirimiz, “Gazeteyi size, makama getirdik” diyerek kurumdan ayrıldı.

URFA’NIN TABİAT VARLIKLARI DEVLET SIRRI MI?

Görüşmenin ardından Haber Merkezine dönen Muhabirimize telefonla ulaşan Canbaz; Şanlıurfa’daki koruma altında bulunan tabiat varlıklarının listesini bizimle paylaşamayacaklarını, söz konusu listeyi Valilikten talep edebileceğimizi belirtti.

Ekran Görüntüsü 2024 09 25 154627

Çeyrek asrı aşan yayın hayatında, Şanlıurfa’nın birçok sorununun çözülmesine vesile olan GAPGündemi; kadim topraklarımızdaki tabiat varlıkları da dahil, geçmişin emaneti tüm tarihi ve kültürel değerin korunması için emek vermiştir.

SİZ YETKİLİYSENİZ BİZ DE DERTLİYİZ, DERT EDİNENLERİZ

Söz konusu emek ve gayreti 27 yıllık arşivinde sabit olan GAPGündemi, 2020 yılından itibaren çıkardığı GAPŞehir Dergisi ile Şanlıurfa ve türlü olumsuzluklarla anılan bölge illerinin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini Türkiye’nin ve dünyanın ilgisine sunma çabasına girmiştir.

Cudi Zeytini Gazete-2

Hiçbir şahıs ve hiçbir kurumdan akçeli karşılık beklemeden dağ-bayır gezerek, yazın sıcağında- kışın ayazında nefes nefese kalarak, aile ve sevdiklerimize ayırdığımız zamandan feragat ederek hazırladığımız bu güzel haberleri, 27 yıl boyunca kamuoyunun ilgisine sunduk.

BULUNDUĞUNUZ MAKAMLARA  SİZ DE SAYGI DUYUN

Maalesef Şanlıurfa’da nesli tükenmek üzere olan ilkeli, sorumlu, ahlaklı ve tarafsız yayın anlayışıyla tüm bu işleri, herhangi bir kaynaktan fonlanmadan, memlekete kene olmadan, kendi öz kaynaklarımızla yaptık, yapmaya devam edeceğiz.  

ŞANLIURFA HER DAİM GÜZELLİKLE ANILSIN

Dönelim memleketimize, Şanlıurfamıza ve İlgili Kurumlarımıza… UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Göbeklitepe ile başlayan Taş Tepeler Projesiyle tarihe ışık tutan Şanlıurfa, 4-8 Kasım tarihinde ilk kez düzenlenecek olan Dünya Neolitik Kongresi’ne ev sahipliği yapacak.

Mendiktepe

64 ülkeden akademisyenlerin katılımıyla düzenlenecek etkinlikte, Türk ve yabancı bilim insanlarının Neolitik Çağ’a ilişkin çalışmaları görüşülecek. Yani Şanlıurfa yine Türkiye ve dünya gündeminde olması gerektiği gibi kendine yer bulacak.

BU ŞEHRİN BEREKETİ İDARECİLERE DE YANSISIN

Şanlıurfa her açıdan bereketli bir şehir. Allah memleketimize verimli topraklar, ülkeleri besleyen nehirler hediye ettiği gibi; Göbeklitepe ve Karahantepe’nin de dahil olduğu 12 Neolitik dönem yerleşkesi de nasip etmiş.

Sadece bunlar da değil elbet… Harran’ı ayrı güzel, Viranşehir’i ayrı güzel donatmış. Halfeti ve Birecik’te tarih ve doğa harmanlanmış. Peygamber hatıralarının yer aldığı bu 18 bin 584 kilometrekareye, her türlü tarihi, kültürel ve doğal güzelliği sığdırmış.

Elhamdülillah. Rabbimizden niyazımız; vermiş olduğu onca nimete ek, onları değerli kılacak idareciler nazarında da Şanlıurfa’yı bahtiyar kılmasıdır.

Yine de yaşanan bu tuhaf süreçte en azından telefonla geri dönüş zahmetini bizlerden esirgemeyen Şanlıurfa Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Aras ve kendisini Vekil olarak temsil eden Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin Canbaz’a teşekkür ederiz.

Kaynak: GAPGündemi/İshak Polat