750 Bini aşan öğrenci nüfusuna sahip Şanlıurfa’da attığı her adımda gençleri ve özellikle eğitim konusunu ön planda tutmaya devam eden Vali Hasan Şıldak’ın öncülüğünde başlatılan BİGEP 2’nci yaşında. 

Valilik basın bürosundan yapılan açıklamaya göre; Öğrenci, öğretmen, okul idarecisi, veli ve eğitime dâhil olan tüm vatandaşları aynı çatı altında buluşturan BİGEP, Şanlıurfa eğitimini fiziksel ve akademik olarak daha da iyiye taşımak için tüm okullarda katılım ile uygulanmaya devam ediyor. 

BİGEP Nedir?

Bugün sosyal medya aracılığıyla BİGEP’in hedefleri ve amaçlarının yer aldığı bir video yayınlayan Vali Hasan Şıldak, “BİGEP ikinci yaşında. BİGEP okullarımızda yeni bir enerji kaynağı ve güçlü bir destek olmaya devam ediyor. Şanlıurfa’da eğitim birinci önceliğimiz” diyerek bu alandaki kararlılığını bir kez daha yineledi. 

Vali Şıldak’ın yayınladığı videoda ise BİGEP ile ilgili şu bilgilendirmelere yer verildi: “Şanlıurfa'da eğitimi güçlendirmek, bütün eğitim süreçlerinde başarıyı artırmak için kapsamlı bir proje uyguluyoruz.
Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi adı altında yürüttüğümüz bu uzun soluklu çalışma ikinci yaşına bastı. Eğitimin bütün alanlarına çözüm odaklı ve motive edici bir bakış açısıyla yaklaşan kısa adıyla marka bir isim olarak BİGEP, Şanlıurfa'da eğitimin temel sorunlarının tespiti ve bunların ortadan kaldırılması için bir yol haritası öngörüyor. Her okulda yönetici, öğretmen ve öğrencilere seslenen, velilere de el uzatan BİGEP, yüksek bir enerji ve istekle eğitimdeki bütün aktörlere “hep birlikte en iyisini yapalım, bunun için çok çalışalım” çağrısı yapıyor.

Şanlıurfa'nın eğitimdeki kendine özgür şartları ve ihtiyaçları göz önüne alınarak hazırlanan, bu başarıyı teşvik eden ve her yönden destekleyen yenilikçi proje; hedefler belirliyor, ölçümler yapıyor, ildeki bütün okullarda aynı yöntemle uygulanıyor, sonuçları izliyor, değerlendiriyor ve başarıyı ödüllendiriyor.

Okuma-yazma düzeyinin iyileştirilmesi, okul öncesinde okullaşma oranının yükseltilmesi, devamsızlığın azaltılması, derslik başına düşen öğrenci sayısının azaltılması, ikili eğitime son verilmesi, pansiyon doluluk oranlarının arttırılması, arsa ihtiyaçlarının temin edilerek yeni okullar kazandırılması, okul yöneticilerinin performansının arttırılması, okul rehberlik servislerinin daha aktif ve işlevsel hale getirilmesi, Veli desteğinin arttırılması, eğitimin her kademesinde iyi uygulama örneklerinin teşvik edilerek başarının özendirilmesi, genel akademik başarının arttırılması, gönüllü ve fark oluşturan çalışmaların ön plana çıkarılması projenin amaçlarını oluşturuyor.

BİGEP, Şanlıurfa'da bütün okullarda geniş bir sahiplenme duygusu ve özveriyle uygulanıyor. Bu pozitif unsurlarla örülmüş, adeta ilimizde eğitimin gelişmesi için rehber niteliğindeki proje değerli eğitimcilerimizin gayretli uygulamaları ile okullarımızda hayat buluyor. Eğitimi desteklemek, öğretmenlerimize sağlam bir yol haritası oluşturmak, öğrencilerimizin başarılarına katkı sağlamak, velilerimizin güçlü şekilde eğitim süreçlerinin önemli bir öznesi haline getirmek için yola çıkan BİGEP, sizin pratikte ona katacağınız değer ile daha da güçlenecek. 

BİGEP, Şanlıurfa’ya özgü bir motivasyon ve sinerji oluşturma projesidir. Şanlıurfa’da eğitim birinci önceliğimiz.”

Kaynak: Yüksel POLAT