Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.M.Tahir Güllüoğlu, GAPGündemi dijital platformlarında yayımlanan "Gündem Özel" programında üniversitenin gelişimine dair Gazeteciler Mutlu Güneş ve İshak Polat'a önemli açıklamalarda bulundu.

Fdsafsdfdsfdsfsd

Üniversiteye atandıktan sonra büyük bir ivme yakaladıklarını belirten Prof.Dr.Güllüoğlu, öğrenci sayısını 31 bine çıkararak, "İlk kayıtlar bittiğinde bu sayı 32 bindi. Mezun öğrenci verdikçe sayımız düştü ama yine de büyüme sürecimiz devam ediyor" dedi.

Rektör Prof.Dr.Güllüoğlu, Harran Üniversitesi’nin tarihsel mirasını vurgulayarak, "Harran Üniversitesi, 744 yılında kurulmuş. Gittiğimiz her toplantıda logomuzdaki bu tarihi görünce şaşıranlar oldu. Bu bizim için büyük bir katma değer" ifadelerini kullandı. Ayrıca, üniversitenin geleceği için güçlü hedefler koyduklarını belirtti. "Araştırma Üniversitesi olmayı hedefliyoruz ve 4 yıl içinde Türkiye'nin ilk 20 üniversitesi arasına girmeyi umuyoruz. Bunu başarmak için büyük bir hızla ilerliyoruz" dedi.

"4 Yıl içinde tüm bölümlerimiz, dünya standartlarına uygun şekilde akredite olacak"

Üniversitenin kalite anlayışını da anlatan Güllüoğlu, eğitimde akreditasyon süreçlerine ve uluslararası düzeyde geçerliliği olan diplomalara büyük önem verdiklerini söyledi. "YÖK bizi dünya üniversiteleri arasında kabul ediyor. 4 yıl içinde tüm bölümlerimiz, dünya standartlarına uygun şekilde akredite olacak" dedi. YÖK ile yaptıkları görüşmelerde geleceğin meslekleri üzerine kararlar aldıklarını ifade etti.

"Sıradan bölümler açmak istemiyoruz, bu nedenle en çok bölüm kapatan rektörüm" diyen Güllüoğlu, Türkiye’deki üniversitelerle birlikte "Veri Bilimi", "Yapay Zeka", "Robotik" ve "Otonom Sistemler" gibi geleceğe dönük bölümler açtıklarını belirtti.

"Harran Üniversitesi artık yabancı üniversiteler gibi, burada İngilizce konuşan çok sayıda bilim insanı var"

Prof.Dr.Güllüoğlu, ayrıca Harran Üniversitesi’nin uluslararasılaşma yolunda önemli adımlar attığını vurguladı. "Dünyanın Neolitik dönemiyle ilgili ilk kongresini bizim üniversitemiz ve Şanlıurfa ilimiz düzenledi. Yurt dışından yaklaşık bin bilim insanı katıldı ve bu kongre büyük bir başarıya imza attı" dedi.

Bu tür organizasyonların üniversitenin prestijini artırdığına inandığını belirten Prof.Dr.Güllüoğlu, "Harran Üniversitesi artık yabancı üniversiteler gibi, burada İngilizce konuşan çok sayıda bilim insanı var" ifadelerini kullandı.

"Kampüsümüz gerçekten çok güzel, yeşil alanlar ve göletler var"

Rektör Prof.Dr.Güllüoğlu, üniversitenin fiziksel altyapısını da övdü. "Kampüsümüz gerçekten çok güzel, yeşil alanlar ve göletler var. İstanbul’daki üniversiteler bile bizim kampüsümüze hayran kalıyor" dedi.

Üniversitenin Şanlıurfa'ya değer katacağını belirten Prof.Dr.Güllüoğlu, "Güneydoğu Kariyer Fuarı'nda 12 üniversite ile birlikte sektörle öğrencilerimizi bir araya getireceğiz. Bu tür etkinlikler, hem üniversitemize hem de şehrimize büyük prestij kazandıracak" diye konuştu.

Kaynak: Yüksel Polat