İshak POLAT / Kuruluşundan bu tarafa Şanlıurfa'daki ve başta Suriye olmak üzere Sudan, Arakan Tanzanya, Zanzibar gibi fakir İslam ülkelerindeki ihtiyaç sahiplerine yüzlerce tır insani yardımın yanı sıra kurban eti dağıtan Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu bu yılda Afrikalı ihtiyaç sahiplerini unutmadı. Platform Kurban Bayramı öncesi düzenlediği kampanya ile topladığı kurban bağışlarını açlığın, sefaletin ve kuraklığın yanı sıra terörün hüküm sürdüğü Somali'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.
Somali'deki çalışmaları hakkında bilgi veren İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem, Platform olarak bu güne kadar Şanlıurfa ve sınır ötesindeki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırmaya gayret ettiklerini belirterek; Sınır içerisinde ve sınır ötesindeki mazlum ve ihtiyaç sahibi kardeşlerimize yardım ulaştırırken maalesef Afrika kıtasındaki kardeşlerimize ulaşmak kolay değil. Kıtlığın, sömürünün pençesindeki bu kardeşlerimiz kelimeler ile anlatılamayacak kadar yokluk içerisindeler ve açlıktan dolayı her yıl binlerce insan ölüyor.
Bizde en azından bu kardeşlerimize Kurban Bayramı vesilesi ile ulaşmaya gayret ediyoruz. Bu kapsamda daha önce gerçekleştirdiğimiz kurban eti dağıtımını Somali'nin Başkenti Mogadişu'da gerçekleştirdik ve Şanlıurfalı kardeşlerimizin bağışladığı 490 hisse kurbanının kesimini gerçekleştirerek etlerini ihtiyaç sahiplerine dağıttık' dedi.
Osman Gerem kurban etinin yanı sıra ihtiyaç sahiplerine giyecek, çocuklara da oyuncak gibi çeşitli hediyeler dağıttıklarını dile getirerek bu güne kadar verdikleri maddi ve manevi desteklerinden dolayı Şanlıurfalı hayırseverlere ve bağışçılara teşekkür etti.