İshak POLAT/ ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı seçildikten sonra Şanlıurfa'da üretimin arttırılması için ŞUTSO Yönetim Kurulu ile birlikte bir çok ziyaret gerçekleştiren İ. Halil Peltek, Şanlıurfa'da faaliyet gösteren Kooperatifleri de ziyaret etmeye ve sorunlarını dinlemeye devam ediyor.

Peltek: İsot Şanlıurfa'nın en önemli marka değerlerinden birisidir
Bu ziyaretler kapsamında yaklaşık 80 üyesi bulunan, Şanlıurfa'da üretilen Şanlıurfa İsotunun yaklaşık %80- %90'nı üreten ŞİKOP'u ziyaret eden ve çalışanlar ile bir araya gelen İ. Halil Peltek Kooperatif Başkanı Bekir Polat, Yönetim Kurulu Üyeleri ve isotçu esnafı ile bir araya geldi. ŞİKOP Başkanı Bekir Polat'tan isot üreticilerinin sorunları hakkında bilgi alan İ. Halil Peltek yaptığı açıklamada ' İsot Şanlıurfa'nın en önemli marka değerlerinden birisidir. İsot, Şanlıurfa ile özdeşleşmiş olup Şanlıurfa'da da önemli miktarda üretilmekte ve başka şehirlere de pazarlanmaktadır. Dolayısı ile bizim de isotumuzun tarladaki üretiminden paketleme aşamasına ve satışına kadar ŞUTSO olarak elimizden gelen desteği vermek bizim görevimizdir' diyerek üreticinin sorunlarının çözümü ve alternatif pazarlar için tüm desteği vereceklerini dile getirdi.

Polat: Verilen sözler bir an önce yerine getirilmeli
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirten ve ŞUTSO'nun desteğinin kendilerine güç verdiğini belirten ŞİKOP Başkanı Bekir Polat ise yaptığı açıklamada; Şanlıurfa denince akla gelen ve üretim aşamasında binlerce insanın ekmek yediği Şanlıurfa İsotu'nun daha sağlıklı ortamlarda üretilmesi için yıllardır mücadele veriyoruz. Özellikle güneşte kurutma alanlarının tahsisi konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Yıllardır dile getirdiğimiz sorunların çözümü için ve üretimimizin ve ihracatımızın daha çok artması, daha çok insanın bu alanda istihdam edilmesi için ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İ. Halil Peltek'in ziyareti ve desteği bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır. Üretim kapasitemizin arttırılması ve şartların daha sağlıklı hale getirilmesi konusunda ilgili makamların sözlerini yerine getirmelerini ve hızlandırmalarını arzu ediyoruz' dedi.
Konuşmaların ardından ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek isot üretiminde çalışan vatandaşlar ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi ve bu sorunların çözümü için de ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini dile getirdi.