Fransa'da yaşayan Türk vatandaşları, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için sandık başına gitti.

Ülkenin 6 büyük şehiri Paris, Lyon, Strazburg, Marsilya, Bordeaux ve Nantes'da bulunan başkonsolosluklarda oy kullanma işlemi TSİ 11.00'de başladı.

Oy kullanma işlemleri şimdiye kadar sorunsuz bir şekilde gerçekleşirken, hafta içi ve iş günü olması sebebiyle ilk gün sandığa gidenlerin sayısı yüksek olmadı.

Vatandaşlar erken saatlerde Türkiye'nin Paris Başkonsolosluğu binasının bahçesinde oy kullanma merkezi olarak kurulan çadıra geldi.

İlk oy kullanan vatandaşlardan 45 yaşındaki Emine Özdemir AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mutluyuz, Türkiye için en hayırlısı neyse o olsun, onu istiyoruz. Ailece geldik. Oy kullanmak için arkadaşlarımız ve komşularımızı da aldık. Önemli bir şey. Vatandaşlık görevimizi yerine getirdik " dedi.

50 yaşındaki Dursun Ulucan, "Hayırlı olsun. Güzel bir seçim geçmesini dilerim" ifadelerini kullanırken, 45 yaşındaki Sabetullah Turan ise "Yeniden sandık başına gitmek istemezdim. 7 Haziran'da oyumuzu kullandık. 3 ayda bir oy kullanmak için geliyoruz" ifadelerini kullandı.

İnşaat sektöründe çalışan 31 yaşındaki Ramazan Güngör de "Vatana, millete hayırlı, uğurlu olmasını dilerim. Biz de yurt dışı vatandaşı olarak görevimizi yapacağız" şeklinde konuştu.

Fransa'da oy kullanma işlemi 25 Ekim'e kadar hafta sonları da dahil olmak üzere yerel saatle 10.00-19.00 saatleri arasında gerçekleştirilebilecek.

Yaklaşık 315 bin civarında seçmenin bulunduğu Fransa, Almanya'dan sonra yurt dışında en çok Türk seçmenin bulunduğu seçim bölgesi olma özelliğini taşıyor.

Ülkede 6 şehirde toplam 18 sandık kuruldu. Strazburg kentinde hafta sonu için ilave olarak 1 sandık kurulacak. AA