Haber Merkezi / Sosyal belediyecilik faaliyetleri kapsamında çalışmalarını yürüten Siverek Belediyesi, vatandaşların yanında olmaya devam ediyor.
Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın çölyak hastalarına glutensiz ürün içeriğinin arttırılması talimatı üzerine harekete geçen Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, çocuklara yönelik ürün sayısını attırdı.
Belirli periyotlarla glutensiz ürün desteğini sürdüren ekipler, kentte tüm çölyak hastalarına ulaşıyor.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğünce gıdalar hak sahiplerine dağıtılırken Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, çölyak hastaları ve yakınlarıyla bir araya geldi.
Glutensiz ürünlerin bir sosyal yardım paketi olarak değil bir hediye olduğunu dile getiren Başkan Ayşe Çakmak, paket içeriklerinin zenginleştirildiğini söyledi.
Hastalara şifalar dileyen Çakmak, ürün desteğinin aksatılmadan devam ettirilmesi talimatı verdi.
Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'a çölyak hastalarına yönelik duyarlılığı nedeniyle teşekkür eden Remzi Kürkçü, 'Çölyak hastaları her gıdayı tüketemiyor. Belediye başkanımız sağ olsun 3 ayda bir bizlere glutensiz ürün desteği veriyor, kendisine müteşekkiriz. Paketlerde çocuklara yönelik ürünlerin arttırılması bizi daha mutlu etti. Paketlerde çocuklar için çikolata, gofret benzeri gıdalar var. Marketlerde daha çok çocukların tüketemeyeceği ürünler var, çocuklar için olanlarda çok pahalı oluyor.' dedi.
Çocuklara glütenin zararlı olduğunu anlatamadıklarını ifade eden Kürkçü, şunları söyledi: 'Çocuklara zararlı olduğunu anlattığımızda bile bazen anlamıyor. Nihayetinde çocuktur ve canı çikolata istiyor, gofret istiyor. Yetişkin zararlı olduğunu anlar ancak çocuk anlamıyor. Bu hassasiyeti için Belediye Başkanımız Ayşe hanıma çok teşekkür ediyorum.'