İLKHA/ Şanlıurfa'da geçen yaz Coronavirus salgını tedbirleri kapsamında yüz yüze eğitim veremeyen yaz Kur'an kursları, 5 Temmuz tarihinde yeniden öğrencileri ile buluştu.
Peygamber Efendimizin 'Aranızda en hayırlınız Kur'an'ı Kerim'i öğrenen ve öğretendir' hadisine binaen aileler, yüzyıllardır çocuklarını Kur'an'ı Kerim öğrenmesi için camilere gönderiyor.
Bu sene yaz Kur'an kursları 20 Ağustos'a kadar devam edecek.

'Çocuklarımızı Kur'an kurslarına göndermeye teşvik etmeliyiz'
Geçen yaz Coronavirus salgını nedeniyle öğrencilerle buluşamadıklarını belirten Ulu Camii İmam Hatibi Fatih Kahvecibaşı, 'Kur'an kursları açılmamıştı. Bu yıl Elhamdüllilah pazartesi günü itibarıyla 7 hafta sürecek olan yaz Kur'an kursu programımız başladı. Ulu Camii'mizde, bütün cami ve Kur'an kurslarında 4 yaşından 40 yaşına kadar tabiri caizse her yaşta vatandaşlarımız için Kur'an kurslarımız başladı. Kur'an öğrenmek için 7 hafta kısa bir süre… Bu süre zarfında Kur'an'ı Kerim ilmi ve kültürü tam anlamıyla kazanılamaz; ama bir başlangınç olmasıyla hasebiyle çocuklarımızın Kur'an ile tanışmalarına vesile olacaktır. Bu sebeple çocuklarımızı Kur'an kurslarına göndermeye teşvik etmeliyiz. Salgından dolayı çocuklarımız okula gidemediğinden eğitimden soğuduğu için kurslarımızda fazla yoğunluk yaşanmıyor. İnşallah, ilerleyen günlerde Kur'an kurslarına rağbetin artacağına inanıyoruz.' şeklinde konuştu.

'Kur'an'ı Kerim dünyada ve ahirette mutluluğu sağlayacak tek kitaptır'
Kur'an'ı Kerim öğrenilmesinin ve okunmasının önemine değinen Kahvecibaşı, 'Bir teknolojik alet alırken yanında kullanma kılavuzu da veriliyor. Aynı şekilde Kur'an'ı Kerim'de Efendimiz'in (sallallahu aleyhi ve sellem) vesilesiyle bizlere inen ve hayat boyu, dünya ve ahretimizi kurtaracak tek kitaptır. Kur'an 1400 yıl önce de capcanlı ve dipdiriydi bugünde aynı şekilde capcanlı ve dipdiridir. Çocuklarımızın okul eğitimine önem verdiğimiz gibi hatta ondan daha fazlasını ahreti için yatırım yapmaya ve Kur'an'ı Kerim öğrenmelerine gayret göstermeliyiz. Kur'an'ı Kerim'i toplumsal ahlakı kazanma, anne babaya karşı davranışlarını güzelleştirmek, arkadaş, akraba ve komşularla iyi geçinmek için öğrenmeliyiz. Kur'an'ı Kerim bütün hayat nizamını belirleyecek dünyada ve ahirette mutluluğu sağlayacak tek kitaptır. Bu yüzden Kur'an öğrenmek ve okumak mühimdir.' ifadelerini kullandı.
'İnşallah ileride hafız olacağım'
Tüm çocukları Kur'an'ı Kerim öğrenmeye davet eden Ali Esat Balak, 'Ben Kur'an kursunda en başta Elif Ba okudum, daha sonra Fatih Hocam Allah ondan razı olsun Kur'an'ı Kerim okudum. Şimdi de hafızlığa devam ediyorum. İnşallah ileride hafız olacağım. Tüm çocuklara Kur'an'ı Kerim öğrenmelerini tavsiye ederim.' dedi.