Haber Merkezi / Haliliye Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü 'nünde Ertuğrul Gazi Mahallesinde bulunan Şehit Hasan Hüseyin Parkı'nı revize ederek, bu kapsamda farkındalık oluşturma hedefini sürdürdü. Düzenlen programa Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye İlçe Kaymakamı Metin Esen, Belediye başkan Yardımcıları, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, Belediye Meclis üyeleri, muhtarlar, Sivil Toplum Örgütü temsilcileri, birim amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, 'Bizler Haliliye Belediyesi olarak engelli kardeşlerimizi engelli olarak görmüyoruz' diyerek şunları kaydetti:
'Biz onlarla biriz beraberiz. Aynı hava teneffüs ediyoruz, aynı topraklara basıyoruz. Bizlerde Haliliye Belediyesi olarak göreve geldikten sonra parkların içinde engelli ve engelsiz kardeşlerimizin bir arada vakit geçirebileceği parkların revizyonuna başladık. Engelli bireylerimizin daha rahat yaşamlarını sürdürebilmeleri için aldığımız kararları uygulamaya devam edeceğiz.'
Programda konuşan Haliliye İlçe Kaymakamı Metin Esen ise 'Böyle günlerin kutlanmasında amaç farkındalık oluşturmak. Yapılan etkinliklerde gösteriyor ki bu farkındalık sağlanmış durumda. Ben Belediye Başkanımıza bu hizmetinden dolayı şahsım ve tüm engelli aileleri adına teşekkür ediyorum' dedi.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de ' Halliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın bu örnek çalışmasından dolayı kendine teşekkür ediyoruz. Bu tip çalışmışları tüm parklarımızda uygulamaya başlayacağız' diye konuştu.
Öte yandan Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, yine aynı kapsamda ilçede 5 ayrı eve ziyaret ederek, engelli vatandaşlara elektrikli sandalye hediye etti. Ziyarette Başkan Canpolat'a Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ve AK Parti Haliliye İlçe Başkanı Süleyman Aksu eşlik etti.
Ev ziyareti sonrası konuşan Başkan Canpolat, 'Bizler 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mahallelerimizdeki engelli kardeşlerimize elektrikli sandalyelerini dağıtıyoruz. Bugün itibariyle 5 engelli kardeşimize sandalyelerini vereceğiz. Bu minvalde bizlere destek olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Bayezgül ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise ' İnşallah bütün bu çalışmalarımız Cumhurbaşkanımızın başkanlığında engelli insanlarımızın hayatını daha da kolaylaştırmak ve güzelleştirmek için gayretimiz devam edecektir' şeklinde konuştu.
Başkan Canpolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ziyaretlerin ardından bölgeden ayrıldı.