İLKHA/ Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Şanlıurfa'da aşılamada en son sırada yer alıyor.
Kentte başlatılan 'aşı olun' çağrılarına kulak veren vatandaşlar, kendilerine en yakın sağlık kuruluşunun yolunu tuttu.
Bazı aile sağlık merkezlerine giden bazı vatandaşlar sağlık ocağının kapalı olduğunu gördü.
Bazı aile sağlığı merkezlerinde görevli doktorların, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) kararıyla greve gidip görev bıraktıkları öğrenildi. Aile hekimlerinin haklarının gasp edildiğini iddia ettikleri yönetmelik değişikliği nedeniyle ilk kez 16 Ağustos Pazartesi günü iş bırakan doktorlar bugün de yeniden grev yaparak iş bıraktı.
Doktorların iş bırakmasından dolayı aşı ve muayene olmaya giden hastalar görevli personeller tarafından geri çevrildi.
Muayene olmak için aile hekimliğine giden ve doktorların olmadığını öğrenen vatandaşlar, mağdur olduklarını söyledi.
Aşı olmaya gelen bir vatandaş doktorların grevde olduğunu öğrenince, 'Coronavirus aşısı olmaya geldim ancak aşı yapamadan dönüyorum. Salgın döneminde grev yapmak mantıklı bir davranış değil. Doktorlar bu şekilde insan sağlığını tehlikeye attığının farkındalar mı?' ifadelerini kullandı.
Çocuğunu muayene ettirmeye getiren bir vatandaş doktorların grevde olduğu için göreve gelmediklerini ve muayene olamadıklarını belirtti.
Şanlıurfa aşılama oranında son sıradayken doktorların üst üste grev yapmasından mahalle sakinlerinin şikayetçi olduklarını belirten Esmerçayır Mahalle Muhtarı İrfan Dağkesen, 'Mahalle sakinlerini aşı olmaya ikna ediyoruz ancak aşı olmaya giden vatandaşlar doktor bulamıyorlar. Bugün 70 yaşındaki bir mahalle sakini aşı olmaya gitmiş ancak doktorları yerinde bulamayınca aşı olamadan evine geri dönmüş. Doktorların neden grev yaptığının araştırılması ve gerekirse bu konuya çözüm bulunması lazım. Türkiye'nin en kritik bölgesinde olmamıza rağmen doktorların greve gitmesine hayret ediyorum. Aslında bu biraz denetim eksikliğinden kaynaklanıyor. Yetkililer denetim yapsa doktorların ve vatandaşların sorunları çözülecek.' dedi.