Seyfullah POLAT / 1994 yılında Eğitim Öğretime başlayan Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi, her yıl 14 Mart Tıp Bayramı'nda geleneksel hale getirdiği, eğitime yeni başlayan öğrencilere Önlük Giyme Törenine bu yılda devam etti.
Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan tören bu yılki törenle birleştirilerek yapıldı. 2021-2022 ile 2022-2023 dönemlerinde eğitime başlayan 1. sınıf öğrencilerinin Önlük Giyme Töreni, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.
Programa, Harran Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğünü temsilen Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa Tabipler Odası Başkanı Osman Yüksekyayla, Fakülte Dekanları, Meslek Yüksekokul ile Yüksekokul Müdürleri, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.


DİLMEÇ: HEKİMLİK FEDAKÂRLIK, İNSAN SEVGİSİ VE SABIR İSTER
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından selamlama konuşması gerçekleştiren Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Dilmeç, Hekimliğin hiçbir meslekte olmadığı kadar fedakarlık, insan sevgisi ve sabır gerektirdiğini belirtti.
Dilmeç, 'Mutlu olmanın en iyi yolu başkalarını mutlu edebilmektir. Sağlık insanın en temel hakkıdır ve bu temel hak siz sevgili öğrencilerimiz ellerinde değer bulacak ve halkımıza ulaşacaktır. Tüm öğrencilerimize çıktıkları bu kutsal yolculukta başarılar dilerim' diye konuştu.

SOLMAZ: ÖĞRENİM KOŞULLARI GÜNDEN GÜNE İYİLEŞTİ
Dilmeç'in ardından konuşma yapan Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Solmaz, 'Hekimler; gece gündüz demeden, tatil yapmadan, ailelerinden ödün vererek haftanın 7 günü 24 saat hastalarımızın sağlığı adına çalışıp emek veren insanlardır. Dün bizler öğrenci arkadaşlarımızın oturduğu sıralarda oturuyorduk. Ben de Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2005 yılında mezun oldum. O zaman koşullarımız pek yeterli değildi. Maşallah gün gittikçe öğrenim koşullarımız daha iyiye gidiyor' diyerek hekim adaylarına meslek hayatlarında başarılar diledi.

YÜKSEKYAYLA: DOKTORLUK MESLEĞİ ÇOK DEĞERLİDİR
'Meslektaşlarımın ve hocalarımın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyorum' diye sözlerine başlayan Tabipler Odası Başkanı Osman Yüksekyayla ise, 'Sevgili doktor adayı arkadaşlarım; Umudunuzu hiçbir zaman kaybetmeyin. Bu meslek çok değerlidir ve böyle de kalmaya devam edecektir. Ben hepinize bu onurlu meslek yolculuğunuzda başarılar diliyorum' diye konuştu.

DERECEYE GİREN ÖĞRETİM ÜYELERİNE PLAKET VERİLDİ
Açış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesinde 20. yılını dolduran öğretim üyelerine Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik tarafından, Tıp Fakültesi'nde bölüm bazında 'Yayın Sayısı ve H-Endeksi' en yüksek puanı alan öğretim üyelerine Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Güllüoğlu tarafından ve Tıp Fakültesine birincilikle giren öğrencilere Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Akif Altay tarafından plaketleri verildi.
Plaket takdiminden sonra, Beyaz Önlük Törenine geçildi. Rektör Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, protokol ve Öğretim Üyeleri tarafından Tıp Fakültesine yeni başlayan öğrencilere önlükleri giydirildi.
Programın sonunda ise Eğitim Fakültesi Resim-İş Anabilim Dalının hazırladığı karma resim sergisi gezildi.