Tuğba POLAT / Resmi açılışının ardından her yaş gurubundan öğrencinin akınına uğrayan Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi, ziyaretçilerini ağırlamaya ve çeşitli etkinliklere sahne olmaya devam ediyor. Yapılan gezilerde uzay bilimlerini keşfeden ve bilim dünyasına damga vuran ilim insanlarımızı tanıyan öğrenciler, şanlı tarihimizden ilham alıyor.

YAZILIM TEKNOLOJİSİYLE TANIŞIYORLAR
Her gün programlı olarak belirli okullar Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezini ziyaret ederken; minik öğrenciler burada eğitim ve teknoloji sınıflarını, uzay ve havacılıkla ilgili temel kavramları öğreniyor. Öğrencilere uzay ve havacılıkla ilgili bilgiler verilirken, 3d yazılım, stem ve VR ders sınıfları da tanıtılarak yazılım teknolojilerinin temeli de gösteriliyor.
Bilim merkezindeki Ada robot ile de tanışan öğrenciler, basit robotik kodlama eğitimlerine katılırken, bilim merkezini ilçeye kazandıran Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli'ye teşekkür etti.
Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezi'nden yapılan açıklamada, toplu okul gezileri yapmak isteyen okul idarecilerinin 0530 644 90 00 numaralı telefondan veya 444 9 657 numaralı beyaz masa biriminden randevu alarak öğrencileri bilimle ve teknolojiyle buluşturabileceği ifade edildi.
Battani Uzay ve Havacılık Bilim Merkezini ziyaret etmek isteyen vatandaşlar da hafta içi her gün 08.00- 17.00 saatleri arasında ziyaret edebiliyor.