Faruk DEVECİ / İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı KOM Şube Müdürlüğünce, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, *'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Tefecilik ve Nitelikli Yağma'* suçları ile mücadeleye yönelik olarak yapılan çalışmalar kapsamında düğmeye basıldı. Şanlıurfa genelinde tefecilik yapmak suretiyle nakit ihtiyacı olan vatandaşlara yüksek faiz oranı ile borç para verdikleri, bu borçlara sürekli olarak yeni ve yüksek faiz oranları uyguladıkları, borçlularından teminat adı altında zorla açık senet ve gayrımenkul aldıkları, zor durumda kalan vatandaşlara baskı ve cebir kullandıkları veya icraya verdikleri, böylece ellerindeki mal varlıklarını baskı ve tehdit yolu ile aldıklarına dair haklarında iddialar olan şahıslarla ilgili, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında 09.02.2022 günü 18 farklı adreste operasyon gerçekleştirildi.
Söz konusu operasyon neticesinde, arama yapılan adreslerde çok sayıda çek, senet, alacak verecek defteri, tapu senetleri ve protokoller ele geçirilmiş olup, 11 şahıs yakalanarak gözaltına alındı.
İşlemleri tamamlanan şüpheliler Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Savcılık işlemleri sonrası mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 5'i tutuklanarak cezaevine gönderildi. 6'sı ise haklarında adli kontrol tedbirleri uygulanmak üzere serbest bırakıldı.