İslam fıkhı alanında çalışmalar yapan yazar Bilal Durgun, Şafii mezhebinin kurucusu İmam-ı Şafii'nin ve İran'ın rubaileriyle meşhur şairi Baba Tahirê Uryan'ın şiirlerini iki ayrı kitap olarak Zazacaya çevirdi.

Yurt içi ve yurt dışında eğitim alan, ana dal olarak usulü'l-fıkıh üzerine çalışan Durgun, AA muhabirine Zazacaya çevirdiği eserler hakkında bilgi verdi.

Zazaca üzerine daha önce de çeşitli çalışmalar yaptığını Durgun, "Çocukluğumdan beri çalışmalarım var. Ama eserleri kitap olarak basmaya başlamam 7 yıl oldu. İlk çalışmam Hz. Muhammed'in hayatını anlatan mevlidi çocuklar için Zazacaya çevirmek. Ondan sonra Kuran-ı Kerim'in mealini Zazaca yayınlamıştık. O da 5 yıllık bir çalışmadır. Yine çocuklar için Peygamberlerin hikayeleri diye bir kitap Zazacaya çevirmiştim." ifadelerini kullandı.

Çevirdiği eserlerde "Feqi Çolîg" mahlasını kullanan Durgun, Baba Tahirê Uryan'ın rubailerini ve İmam-ı Şafii'nin şiirlerini 5 yıllık bir çalışmanın ardından iki ayrı kitap olarak Zazacaya kazandırdığını belirtti. AA