Haber Merkezi / Kütüphane ve Yayınlar Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğüne devir işlemleri tamamlanan Ofis parkta çalışmalar bu yılsonu başlayacak.
Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ile Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile ofis parkın yapımı için protokolün imzalanmasıyla beraber ofis park içerisinde bulunan idari binaların devir işlemlerinin yapılması amacıyla Kütüphane ve Yayınlar Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğüne bağlı yetkililer alanda incelemelerde bulundu.
Yazışma ve karşılıklı protokollerin tamamlanmasıyla bu yılsonunda ofis park ile paralel Kütüphane ve çocuk bakım merkezinin de çalışmalarına başlanılacağı belirtildi.
İncelemelerin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar şunları kaydetti. ''Bilindiği üzere Ofis parkımızın şuan ki hali Siverek'in kanayan yarası olarak görülmekteydi, Belediye Başkanımızla birlikte Ankara'daki temaslarımız sonucu parkımızın yapımı için Gaziantep Büyükşehir Belediyemizle işbirliği yaptık, ihale ve işlemlerin tamamlanmasıyla inşallah bu yılsonu yapımına başlanılacak.
Bugünde parkımız içerisinde kütüphane ve idari binaların yapımı için Kültür Bakanımızla görüşerek söz almıştık, Kütüphane ve Yayınlar Genel Müdürlüğü ile Şanlıurfa İl Kültür Müdürlüğü yetkilileriyle sahada incelemelerde bulunduk, Kütüphane ve idari binaların devir işlemlerinin de tamamlanmasıyla ofis parkımızla paralel olarak çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başlayacağız. Çalışmaların ilçemize halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.