Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan ''Hamarat Eller Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'' çatısı altında bir araya gelen Şanlıurfalı kadınlar, kente özgü İsot ve domates salçası, patlıcan, domates ve kurutmalık isot ile yöresel gıda ve el işi ürünlerini pazar tezgahlarında satışa sunacak.
Haliliye İlçesi Ulubatlı Mahallesi Turgut Özal Parkında kurulan pazar yerinin açılışına Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, eşi Betül Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat eşi Fethiye Canpolat, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, MKYK Üyesi Vildan Polat, Meclis Başkan Vekili Ahmet Kaytan, Kent Konseyi Başkanı Adil Saraç ile çok sayıda vatandaş katıldı.

'DAHA ÖNCE İTHAL ETTİĞİMİZ ÜRÜNLERİ ŞİMDİ KADINLARIMIZ ÜRETİYOR'
Pazar yerinin açılışında konuşan ve kadınların istihdamına yönelik projeler hazırlamaya devam ettiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 'Bu güne kadar birçok Kadın Destek Merkezi açtık. Kadın Destek Merkezlerimiz üretime başladı. Üretilen bu ürünleri ticari manada halka açmamız gerekiyordu ve bunun ilk adımını burada başlattık. Bu pazarlarda kadınlarımız evde ürettikleri malzemeleri getirip satacaklar. Üretilen oyuncak bebekleri daha önce dışarıdan alıyorduk. Bir kısmı Çin'den ithal geliyordu. Şimdi kadın destek merkezimizin ürettikleri bebekleri alıyoruz' diyerek kadınların aile ekonomisine katkıda bulunduğunu ifade etti.


'E ticareti kurduğumuz zaman dışa açılımımız daha kolay olacak'
Urfalı kadınların kendi ayakları üzerinde durabilecek güçte olduğunu vurgulayan Beyazgül, 'Çok çeşitli üretimler var ama bunların önünü biz açacağız, bunları ticari hayata ve başka şehirlere biz taşıyacağız. E ticareti kurduğumuz zaman dışa açılımımız daha kolay olacak. Kadınlarımızın mutluluğu için onların daha iyi bir yaşam şartına kavuşması için elimizden gelen tüm gayreti ortaya koymaya devam edeceğiz. Evinde isot yapan, kurutmalık kurutan bu pazara getirip satacak' diyerek kadınları desteklemeye devam edeceklerini dile getirdi.
Kooperatif çatısı altında toplanan kadınları tebrik eden Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ise kadınlara her zaman öncelik tanıdıklarını söyledi.
Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülendar Açanal, ''Kadının güçlenmesi çok önemlidir. 2023'e giderken büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında sizin gibi güçlü kadınlarla beraber yol alacağız'' diye konuştu.
Programın ardından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla alanda bulunan kadınlara karanfil verilirken projede emeği geçen kadınlara günün anısına plaket takdim edildi.