Bakan Vahit Kirişçi, GAPGündemi adına ‘’GAP’ın sulama bölümünde şimdiye kadar projelerin %30-35’lik bir kısmı tamamlanmış. Önümüzdeki günlerde hükümet programınızda bu projelerin tamamlanmasına dair bir hedefiniz var mı?’’ sorumuza, cevap olarak; GAP’ta da yap-işlet-devret formülünü devreye koyacaklarını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi; ‘’Üniversitede akademisyenken GAP ve bu projede de sulama kısmı özellikle önemliydi.. Türkiye'nin bu projelerin tamamını bir çırpıda hayata geçirmesi çok kolay değil. Devlet Su İşleri'nin yaklaşık 10 bine yakın projesi var. Bu projelerin toplamı 700 milyar liradır. Biz Allah nasip ederse bu konularda tıpkı yolda, havalimanlarında ve köprülerde olduğu gibi yap-işlet-devret formülünü devreye koyacağız. Her ne kadar DSİ'nin bu yılkı bütçesi 20 milyar iken, bu rakamı 50 milyar liraya çıkarsak da yetmez. Bu projeleri bir an önce bitirmemiz gerekir’’ dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, AK Parti’nin yurt genelinde organize ettiği ‘2023’a Doğru, Şehir Buluşmaları’ kapsamında Şanlıurfa’ya geldi. AK Parti İl teşkilatı tarafından Nevali Otel’de düzenlenen ve AK Parti’li MYK üyeleri, il ve civar milletvekilleri ile belediye başkanlarıı ve teşkilat mensupları ile ildeki basın kuruluşlarının temsilci ve habercilerinin katılımıyla, Basın Buluşması gerçekleştirildi.

İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı’nın sunumundan sonra bir konuşma yapan Bakan Vahit Kirişçi; Şanlıurfa’nın tarım ve medeniyet şehri olduğunu belirtti. Tarih boyunca çeşitli medeniyet ve kültürlere beşiklik eden Şanlıurfa’nın; tarımsal alanda da Türkiye’nin önemli yapı taşlarından biri olduğunu söyledi. Bakan Kirişçi, ‘Şanlıurfa, Türkiye’deki tarım alanlarının %4,9’unu oluşturmakta. Bu da 11.7 milyon dekar alana tekabül etmektedir. Pamuk, mercimek ve biberde Türkiye birincisi olan Şanlıurfa, buğday üretiminde Türkiye ikincisidir.’’ dedi.

GÜNDEM BELİRLEYEN BİR ÜLKE HALİNE GELDİK

Bakan Vahit Kirişçi, AK Partinin kurulduğu tarihten bugüne kadar ulaşım, eğitim, sağlık alanlarında yaptığı yeniliklerden bahsetti. Bunların kesinlikle şans eseri olmadığını, arkasında büyük bir emek yattığı belirtti.

İktidarda oldukları süre boyunca birçok ilke imza attıklarını belirterek ‘’Önce gündemimiz belirlenirken, şimdi gündem belirleyen bir ülke haline geldik. Sayın Cumhurbaşkanımızın çabalarıyla açılan ‘Tahıl koridoru’ ile gıda krizinin çözülmesi için büyük bir adım atıldı. Ayrıca yine Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın, Rusya-Ukrayna savaşı boyunca oynadığı yapıcı rol tüm dünya tarafından büyük takdir topladı’’ dedi. Kurulmasında halkın büyük çabasının olduğunu söylediği AK Partinin, dünden bugüne ‘Büyük Türkiye’ yolunda imza attığı icraatları hatırlattı.

Programın son kısmında AK Partinin kurulmasında emeği geçen ama bugünlerde aktif rol almayan parti mensuplarıyla bir araya gelindi ve hatıra fotoğrafı çekildi. Şehir buluşmaları kapsamında basın mensuplarıyla gerçekleştirilen kahvaltı programının ardından esnaf ve protokol ziyaretlerini yapacağını belirten bakan son olarak ‘‘23.’sü düzenlenecek ‘ Sektör Buluşmalarında’ tarıma dair paydaşlarımızın sorunlarını dinleyip, sorularını cevaplayacağını’’ söyledi. / Tuğba POLAT