Haber Merkezi / Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin Eyyübiye ve Haliliye ilçelerinde lojistik destek sağladığı dağıtımlarda 25 araç ve 50 personel görev alıyor. Tespit edilen her eve 500 kilogram kömür dağıtımında Eyyübiye ilçesine 5 bin ton, Haliliye ilçesine ise 4 bin ton kömür ayrıldı. Karaköprü, Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerinde ise biner ton kömür dağıtımı yapılacak.
Mahalle mahalle gezen ekipler tespit ettikleri evlere kömürleri tutanakla teslim ederken yardımlara ilişkin bir açıklama yapan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük: "Daha önce Şanlıurfalı vatandaşlarımıza kömür dağıtımını yapıp tamamladık. Şanlıurfa'mızda yaşayan yaklaşık 500 bin Suriyeli misafirimizin de kış aylarında üşümemeleri için 12 bin ton kömür dağıtımına başladık. İlçelerimizin Suriyeli yoğunluğuna göre dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz. Haliliye ve Eyyübiye ilçelerimizdeki dağıtımlar sırasında lojistik destek sağlayan Büyükşehir Belediyemize, Sayın Nihat Çiftçi'ye ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum" dedi.
Şanlıurfa'da evlerde kalan Suriyeliler için getirilen kömürlerin dağıtımının yaklaşık iki haftada tamamlanması tahmin ediliyor.