ŞUTSO’nun, 30 Ekim’de gerçekleştirilen seçimlerinde, komite ve meclis üyelerinin belirlenmesinin ardından Yönetim Kurulu, Disiplin Kurulu, TOBB Delegeleri Meclis Başkanı seçimleri de tamamlandı. Buna göre 2022-2026 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak olan Mehmet Yetim’in Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Yönetim Kurulu Üyeleri

Ahmet Önkol

Bedir Süzer

E.Sabri Akaltun

Mehmet Çetin

Metin Ilengiz

Mustafa Taş

Mustafa Zahit

Ömer Faruk Gayberi

Reşit Yıldız

Yılmaz Güvenç

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, gerçekleştirilen seçimlerin akabinde yaptığı açıklamada; aylardır yoğun bir tempoda süren seçim çalışmalarının ardından, yüksek bir katılım oranıyla 2022- 2026 dönemini kapsayacak Yönetim Kurulu, Meclis Başkanlığı, TOBB Delegelerini belirlediklerini söyledi. Seçimlerin Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası’nın adına ve itibarına yakışır olgunlukta tamamlandığını belirten Yetim, demokrasiyi işleterek oy kullanan üyelere teşekkür etti. Mehmet Yetim: “Birlikte Yöneteceğiz sloganıyla çıktığımız yolda, 77 Meclis üyemizle ortak akılla bu İlin sektör temsilcileriyle dayanışmayı daha da artırmak ve bütün meslek kollarında gelişmesini sağlamak için çaba harcayacağız. Bu duygu ve düşüncelerle Şanlıurfa iş dünyasına, Meclisimizin çok değerli üyelerine bizlere duydukları güven ve inançtan dolayı, 2018 -2022 döneminde görev yapan tüm Meclis Üyesi arkadaşlarımıza da yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

ŞUTSO Meclis Başkanlığına Serhat Karadağ Seçildi

Seçimlerin tamamlanmasının ardından yeni dönemin ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi. En yaşlı üye sıfatıyla Mustafa Sonekinci tarafından açılan meclis toplantısında ŞUTSO Meclis Başkanı olarak Serhat Karadağ seçildi.

Oda başkanlığı seçimlerinin ardından Meclis Başkanlığı için seçimine gidilerek ŞUTSO Meclis Başkanı ve Meclis Başkanlık Divanı da belirlendi. Bu seçim yarışında Serhat Karadağ ve Serhat Gerger yarıştı. Serhat Karadağ 76 oy’un 41’ini aldı ve yeni Meclis Başkanı olarak seçildi. Serhat Gerger ise 35 oy aldı. Meclis Başkanı Serhat Karadağ’ın Meclis Yardımcılıklarına Bülent Aziz Bülbül ve Mehmet Tatlı seçildi, Kâtip Üye ise Mustafa Aşıklıoğlu oldu.

Toplantıda konuşan, Meclis Başkanı Serhat Karadağ kendisine gösterilen teveccühe teşekkür ederek, yeni dönemin hayırlı olmasını diledi. ŞUTSO Meclis Başkanlığı’nın önemli bir görev olduğunu söyleyen Karadağ, “Geçtiğimiz dönemde burada hep birlikte bölgemiz ve ülkemiz için, tüm sektörel sorunların çözümüne yönelik çok ciddi emekler sarf ettik. Bugünden itibaren de ilk günkü heyecanımızla ilimizde yeni projeleri katma değerli iş modellerini kazandırmak üzere umutla, azimle ve fedakârca çalışacağız. Kutuplaşmadan, ötekileştirmeden ŞUTSO’nun geleneklerine uygun bir vizyonla hedeflerimizi gerçekleştirecek, şehrimize değer katmak üzere planlamalar yapacağız. Bir önceki dönemde görev yapan Meclis Divanımızın değerli üyelerine, şükranlarımı sunuyor, aramıza yeni katılan çok kıymetli arkadaşlarımıza başarılı ve uyumlu bir çalışma dönemi olmasını temenni ediyor, 2022-2026 döneminin Odamıza, Şanlıurfa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.