AA / Toplum Gönüllüleri Vakfı'ndan (TOG) yapılan açıklamaya göre, gönüllülerden oluşan BGBE Bilim Tohumları Ekibi, mayısta proje için tasarlanan özel araçla çıktığı Türkiye turunda sırasıyla Mersin, Adana, Hatay, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Malatya, Trabzon, Rize, Tokat, Samsun, Balıkesir, Manisa, İzmir, Çanakkale, Bursa, Edirne ve İstanbul'a uğradı.
Proje kapsamında mayıs-ekim döneminde 20 il ve 60 kırsal yerleşim gezilirken, 6 bine yakın çocuğa ulaşıldı.
Kırsal yerleşimlerde buluştuğu 10-12 yaş arası çocukları, bilimi sevdirmeye yönelik deneylerle tanıştıran ekip, gençlerde ve çocuklarda gözlemlenen motivasyon, istek ve talepler doğrultusunda gelecek yıl da 20 farklı il ve 40 nokta hedefiyle yoluna devam edecek.
Bilim Tohumları Ekibi projesiyle önce üniversiteli gençlere sonra da gençler aracılığıyla çocuklara doğa bilimlerinin sevdirilmesi amaçlanıyor. Projede yer alan üniversiteli gönüllü gençler, "Bilim Okuryazarlığı" başlığında formal olmayan eğitim modülleriyle tasarlanmış eğitime katılıyor. Gönüllü gençler daha sonra gezici eğitim aracıyla yola çıkarak, Türkiye'nin çeşitli yerlerine ulaşıp, çocukların bilime ilgi duymalarını ve bilimi sevmelerini sağlamak üzere bir dizi etkinlik hayata geçiriyor.
Etkinliklerde çocukların ilgisini çeken, günlük hayatlarında merak ettikleri şeyleri sorgulamalarını sağlayan 7 deney yapılıyor. Her bir deney TOG ilkeleri doğrultusunda ve Bayer'in küresel iş stratejileriyle örtüşen, artan ve yaşlanan dünya nüfusu, artan enerji talebi, artan gıda ve yem ihtiyacı, artan yaşam kalitesi ve azalan kaynaklar gibi dünyanın geleceğini ilgilendiren durumlara farkındalık oluşturacak şekilde hazırlandı.