İLKHA/ Özaslan, yaşlılar ve gençler arasında kopan köprülerin onarılması amacıyla aile büyüklerinin ziyaret edilmesine dikkat çekerek, aile büyüklerini evlerinde ziyaret edip onların mesajlarını paylaştı. Özaslan, Balıklıgöl Yerleşkesinde bulunan yaklaşık 400 yıllık çınar ağacına yaslanarak aile büyüklerine karşı vefanın ne kadar önemli olduğunu ifade etti. Aile büyüklerini ziyaret etmenin ihmal edilmemesi gerektiğine değinen Özaslan, annesinin kabri başında mesaj verdi.

"Pazar günlerini dört gözle
bekliyoruz"

Duygularını dile getiren aile büyükleri, çocuklarını ve torunlarını çok özlediklerini ve sürekli onlara dua ettiklerini belirterek sık sık ziyaret edilmek istenildiklerini söylediler. Aile büyükleri, Pazar günlerini dört gözle beklediklerini ifade ederek, aile büyüklerine karşı saygı ve hürmetin toplumdan eksilmemesi gerektiğini dile getirdi.
400 yaşındaki bir Çınar ağacına yaslanarak mesaj veren Özaslan, "Onlar, toplumun üzerinde dallanıp budaklandığı, meyveler verdiği, bir ağacın ana gövdesi ve ağacın asıl kökü, bizleri binbir zahmet ve cefalarla büyüten büyüklerimizdir. Annelerimiz, babalarımız, dedelerimiz, ninelerimiz… Yani aile büyüklerimizdir." dedi.

"Onları kaybettikten sonra
istesek de ziyaret edemeyiz"

Aile büyüklerinin yaşarken ziyaret edilmesini söyleyen Özaslan, "Onlar, bizleri çok merak ediyor ve çok özlüyorlar. Bizleri görünce çok da mutlu oluyorlar. Ne olursunuz, bizler de atalarımızı yani aile büyüklerimizi ihmal etmeyelim. Onları kaybettikten sonra istesek de ziyaret edemeyiz. Ne olursunuz, bir an önce onları ziyaret edelim. Ellerinizin telefona gittiğini görür gibiyim, haydi arayın onları ve en kısa sürede ziyarete gideceğinizi söyleyin." diye konuştu.
Özaslan, son olarak aile ziyaretlerine gidilince kendileri için de dua etmelerini istedi.