Mutlu GÜNEŞ/ Dicle Üniversitesi yerleşkesinde bulunan 15 Temmuz Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen zirveye Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Kadir Turan, Prof. Dr. Ezeli Azarkan, öğretim üyeleri ve öğrencilerin yanı sıra iş insanları katıldı. Zirvede 2 gün boyunca uzman girişimciler, girişimcilik ve kariyer planlaması gibi konularda bilgi ve tecrübelerini üniversiteli gençlerle paylaştı.

REKTÖR KARAKOÇ: DEĞERLİ OLAN SİZ GENÇLERSİNİZ
Zirvenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Karakoç, 'Bizim için değerli olan, geleceğimizi ve yarınlarımızı kendilerine emanet edeceğimiz gençler. Sizlerin iyi bir şekilde yetişmeniz, iyi bir eğitim almanız bizim temel hedeflerimizden biri. Hayallerinizi kurarken nerden geldiğinizi, nereye gideceğinizi iyi düşünün. Bizler, sorgulayan, düşünen bir üniversite gençliği olsun istiyoruz' diyerek konuşmasını tamamladı.

YAŞAR ARVAS: İNSAN KIYMETİMİZ BÖLGEMİZDEN
Dicle Elektrik sponsorluğunda düzenlenen zirve sonrası değerlendirmelerde bulunan Dicle Elektrik Genel Müdürü Yaşar Arvas, şirketin insan kaynağının çok büyük kısmının hizmet bölgesinden geldiğini belirtti.
Bölgenin en büyük ekonomik gücü olan Dicle Elektrik'in, bugün itibarıyla 8 binin üzerindeki insan kaynağı olduğunu belirten Genel Müdür Yaşar Arvas, 'Bölgemizin altyapısına yaptığımız yatırımdan daha fazlasını, bölgemizin insan kaynağına yapıyoruz. Çünkü biz bu bölgeden çıkan bir şirketiz ve çalışanlarımızın çok büyük kısmı da bu bölgenin insanlarıdır. Bu çerçevede, en önde gelen paydaşlarımızdan olan Dicle Üniversitesi'nin Kariyer Günleri'ni desteklemek bizim açımızdan çok önemliydi. Bundan sonra da bu etkinlikleri desteklemeye, bizzat katılarak tecrübelerimizi de paylaşmaya devam edeceğiz' diye konuştu.
Zirvenin ilk gününde Dicle Elektrik'ten işe alım yöneticisi Abdülbari Aslan da 'Kariyer' konulu bir sunum yaptı.
Dicle Elektrik ve bağlı olduğu Eksim Holding'i tanıtarak sunumuna başlayan Aslan, gençlerin nasıl kariyer planlaması yapması gerektiğini anlattı. Aslan, iş başvurusu ve staj gibi konularda da üniversiteli gençleri bilgilendirdi