Haber Merkezi / Akçakale, vefatının 104. yılında Sultan Abdülhamid Han'ı düzenlenen etkinlik ve program ile yad etti.
Abdülhamid Han İmam Hatip Ortaokulu tarafından düzenlenen anma etkinliği kapsamında ilk Mehmet takımı eşliğinde kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Yürüyüşe Akçakale Belediye Başkanı Mehmet Yalçınkaya, Başkan Yardımcısı Zülfikar Emiroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Memduh Rastgeldi, Abdülhamid Han İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Ahmet Yılmaz ile diğer okul müdürleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.
Yürüyüşün ardından Akçakale Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kültür Merkezi'nde anma programı gerçekleştirildi. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an tilaveti ile devam etti.
YALÇINKAYA: İSTİYORUM Kİ ABDÜLHAMİD'İ ANLAYALIM
Protokol konuşmaları kapsamında bir konuşma yapan Başkan Yalçınkaya, Abdülhamid'i anlamanın önemine dikkat çekti ve şu sözlerle birlik beraberlik mesajı verdi:
'Abdülhamid'in coğrafyasına, İslam'ın birliğine, beraberliğine, hedefine gayretle çalışıyoruz. Sınır İslamın bayrağını inşallah dünya durdukça göklerde dalgalandıracağız. Birliğimizi bozmayacak, birbirimize sarılacağız. Bu Haçlı Seferlerine karşı dimdik duracağız. Burada Abdülhamid'in hatırası burada Hicaz Demiryolu var. 1908'de yapılmış. Abdülhamid'i anlatmak sabaha kadar sürer. Anlatmaktan ziyade anlamak ve okumak gerek. İstiyorum ki; anlayalım. Okuyarak başımıza gelen felaketleri ve gelecekleri anlarız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Abdülhamid'e rahmet okuyoruz. '
Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, şiir okuma etkinlikleri gerçekleştirildi.
Program mehter takımının gösterisi ile son buldu.