Faruk DEVECİ / Bazı esnaflar, vatandaşların alım gücünün düştüğünü bu nedenle kimi zaman siftah yapamadan dükkan kapatmak zorunda kaldıklarını, bu da yetmezmiş gibi kiralarının yükseldiğini, çok yüksek elektrik faturalarıyla karşılaştıklarını dile getirdiler.
Kapaklı pasajı esnaflarından bazıları, 'Faturalarımızı ödeyemez duruma geldik. Kiralarımız yüzde 100 arttırıldı. Ekonomik yönden çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Geçen yıl cep telefonu satış fiyatlarımız bin 500 TL ile 10 bin TL arasındaydı. Şu anda cep telefonlarının satış fiyatları 5 bin TL ile 25 TL arasında. Yüksek fiyatlardan dolayı insanlar alamıyor, bizler de satış yapamıyoruz.' şeklinde görüş belirtti.
Esnafı dinledikten sonra bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, şu görüşleri dile getirdi: 'Sık sık yapılan zamlar yüzünden toplumun tüm kesimleri sıkıntı yaşıyor. Vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Sorun ve sıkıntılarını dinliyoruz. Üzülerek söylüyorum; AK Parti'nin uyguladığı yanlış politikalar nedeniyle sorunsuz insanımız kalmamış..
Buradan Hükümet yetkililerine sesleniyorum. Bir an önce Elektrik, Akaryakıt, doğalgaza ve gıda ürünlerine yapmış olduğunuz fahiş zamları geri çekin. Vatandaşlarımız, Esnafımız, Çiftçimiz, İşçimiz, Memurumuz, Asgari ücretlimiz ve Emeklilerimiz hayat pahalılığı nedeniyle, artık ayakta duramayacak hale geldi. Halkın sesine bir önce kulak verin ve gerekeni zaman kaybetmeden hemen yapın'
Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Cumhuriyet Halk Partisi Haliliye İlçe Başkanı İbrahim Halil Alagöz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Yönetim Kurlu Üyeleri Miktat Aydınlık, C.Cahit Coşkun, Ahmet Budak ve İbrahim Halil Çelik ile birlikte, esnafı ziyaret etti.