Tuğba POLAT / İki çocuğu Fenilketonüri (PKU) hastası olan ve arkadaşları ile birlikte kurduğu Şanlıurfa Fenilketonüri ( PKU) Hastaları Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ( ŞUPKU) vasıtası ile Fenilketonüri (PKU) hastalarının yanı sıra Gulitarik tip1, Dallı Zincirli Metabolik hastalık gibi nadir hastalıklar ile mücadele eden hastaların sorunlarını dile getirmek, çözüm bulmak ve farkındalık oluşturmak için mücadele eden ŞUPKU Başkanı Mustafa Çiftçi bu mücadelesine yaptığı ziyaretler ile devam ediyor.
Dernek olarak Şanlıurfa'daki ŞUOFİD, Şanlıurfa SSPE Hastaları Derneği , Şanlıurfa Bir Damla Kan Talasemi Derneği gibi engelli STK ile birlikte güç birliği yaparak nadir hastalıklar konusunda çeşitli etkinlikler düzenleyen, seminerlere katılan ŞUPKU Başkanı Mustafa Çiftçi Şanlıurfa'ya kalıcı olarak Çocuk Metabolizma Uzmanı atanması için yine Ankara'nın yolunu tuttu. Ankara'da Sağlık Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Genel Müdür Yardımcısı Çocuk Metabolizma Uzmanı Doçent Dr. Mehmet Gündüz'ü makamında ziyaret eden Mustafa Çiftçi Şanlıurfa'daki hastaların sorunlarını bir kez daha aktardı.
Daha sonra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesini ziyaret eden Mustafa Çiftçi Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Metabolizma Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşegül TOKATLI ve Metabolizma ve Beslenme Bölümünden Prof. Dr. H. Serap Kalkanoğlu'nu ziyaret ederek Fenilkötonüri hastalığına ilişkin güncel gelişmeler hakkında bilgi aldı.
Ankara'da yaptığı ziyaret ve görüşmeler hakkında gazetemize açıklamada bulunan ŞUPKU Başkanı Mustafa Çiftçi; Hastalarımızın sorunlarını dile getirmek, çözüm üretmek ve hastalıkla ilgili gelişmeler hakkında bilgi almak için bir ziyaretlerimiz oldu. Sağlık Bakanlığı Sağlık İşleri Daire Genel Müdür Yardımcısı Çocuk Metabolizma Uzmanı Doçent Dr. Mehmet Gündüz Hocamızı makamında ziyaret ettik. Allah razı olsun çok büyük ilgi gösterdiler. Şanlıurfa'ya kalıcı Çocuk Metabolizma Uzmanı atanması konusunda yardımcı olacaklarını belirterek tüm Şanlıurfalılara selamlarını ilettiler. Bunun yanı sıra Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden hocalarımızı ziyaret ettik. Çok olumlu ve güzel geçen görüşmelerimizde güncel bilgiler edindik. Üç hocamıza da bizlere gösterdikleri ilgi, alaka ve samimiyetten dolayı şükranlarımı sunuyorum' dedi.