Seyfullah POLAT/ Bursa Büyükşehir Belediyesi bando ekibi, kentin düşman işgalinden kurtuluşu kapsamında, 'tarihin sıfır noktası' olarak nitelendirilen Göbeklitepe'deki amfi tiyatroda konser gerçekleştirdi.
Tarihi ören yerini gezmeye gelen çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi, bandonun çaldığı eserlere eşlik etti.
Büyükşehir Belediyesi tarafından Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü dolayısıyla kentte düzenlenecek etkinlik takvimi belli oldu.
Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. Yıldönümü dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Urfa Kurtuluş Günleri' etkinlikleri 12 bin yıllık geçmişiyle insanlık tarihine ışık tutan Göbeklitepe'deki Bando Konseri ile başladı
Etkinlikler Şanlıurfa Hipodromundaki Bando Ekibi Konseri ve Şanlıurfa Hipodromun da Şanlıurfa Kurtuluş Koşusu ile devam etti.

ESKİ URFA - YENİ URFA TEMALI FOTOĞRAF SERGİSİ
'Urfa Kurtuluş Günleri' etkinliği 01 Nisan Cuma günü saat 14.00'te Piazza AVM'de fotoğraf sanatçısı Yasin Küçük'ün objektifine yansıyan Eski Urfa - Yeni Urfa Temalı Fotoğraf Sergisi'nin açılışı yapılarak sergi sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

BANDO GÖSTERİSİ KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ
Aynı gün saat 17.15 Rabia Meydanında düzenlenecek olan Bando Ekibi Konseri ile devam edecek olan etkinlikler kapsamında saat 18.00'da eski Belediye Önü - Abide Kavşağı Arasında yapılacak olan kortej yürüyüşünde bando gösterisi ile Protokol üyeleri halkı selamlayacak.

RAMAZAN SOKAĞINDA İLAHİ KONSERİ
Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşecek olan etkinlikler de 02 Nisan Cumartesi günü saat 21.20'de Haleplibahçe Mahallesindeki Ramazan Sokağı'nda Teravih Namazı sonrası İlahi konseri düzenlenecek. 3 Nisan Pazar günü saat 21.30 Ramazan Sokağı'nda Teravih Namazı sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Tasavvuf ve Ney Grubu Konseri yer alacak.
04 Nisan Pazartesi saat 21.30 Ramazan Sokağı'nda Şanlıurfa Kurtuluş Temalı Hayati İnanç Söyleşi etkinliği düzenlenecek.
05 Nisan Salı günü düzenlenecek olan etkinliklerde saat 21.20'de Grup Mevlana tasavvuf Konseri ve Sema Gösterisi yer alacak.

KUM SANATI GÖSTERİMİ
06 Nisan Çarşamba günü saat 21.30'da Ramazan Sokağında Teravih Namazı sonrası Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Urfa Ahengi Müzik Topluluğu Kurtuluş Temalı Konser ile etkinlikler devam edecek aynı gün saat 22.15'te Kum Sanatçısı Tarafından Kurtuluş Temalı Kum Sanatı Gösterimi düzenlenecek.
ŞEHİTLERİMİZ İÇİN KUR'AN-I KERİM TİLAVETİ
07 Nisan Perşembe günü saat 21.20'de Ramazan Sokağında Şanlıurfalı Şehitlerimiz ve Tüm Şehitlerimiz İçin Kuranı Kerim Tilaveti ve Mevlidi Şerif Okutulacak. 08 Nisan Cuma günü saat 12.00'da Cuma Namazı Öncesi Dergah Camisinde Şanlıurfalı Şehitlerimiz ve tüm Şehitlerimiz için Hatmi Şerif okutulacak.

IŞIK VE HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ
09 Nisan Cumartesi günü saat 21.30'da Balıklıgöl amfi alanında Kurtuluş Temalı Video Maping, Lazer, Işık Gösterisi ve ardından havai fişek gösterisi gerçekleşecek.

TÜRK YILDIZLARI URFA İÇİN UÇACAK
Urfa Kurtuluş Günleri dolayısıyla organize edilen etkinliklerde 10 Nisan Pazar saat 14.15'te Akçakale yolu üzerinde bulunan eski havaalanında Türk Yıldızları gösterisi vatandaşlarla buluşacak.

JANDARMA MEHTERAN BİRLİĞİ YÜRÜYÜŞ DÜZENLEYECEK
11 Nisan'da saatler 14.45'te ise Jandarma Üzüm Salkımı Gösterisi ile tüyleri diken diken edecek bir gösteriyi Şanlıurfalılarla buluşturacak. Aynı gün saat 16.30'da Rabia Meydanında Jandarma Merasim Birliği Gösteri ve ardından saat 17.15'te Eski Belediye Önü - Abide Kavşağı arasında Jandarma Mehteran Birliği Yürüyüşü düzenlenecek ve halkı selamlayacak.

11 NİSAN GÜNÜ ŞANLIURFA GÜN BOYU ETKİNLİKLERLE DOLU OLACAK
Kortej yürüyüşünün ardından etkinlikler Balıklıgöl amfi alanında devam edecek Balıklıgöl'de düzenlenecek olan etkinlikler saat 21.20'de başlayacak. Jandarma Merasim Birliği ve Jandarma Mehteran ekibi konseri, Şanlıurfa Kalesi Balıklıgöl Cephesi Mapping ışık ve lazer gösterisi ile aydınlanacak ve Cumartesi günü etkinlikleri havai fişek gösterisi ile son bulacak.