Seyfullah Polat

Düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfaspor hakkında bilgi veren Kulüp Başkanı Emin Yetim, Şanlıurfaspor'un büyük bir camia olduğunu belirterek tüm Şanlıurfalılardan destek beklediklerini ifade etti.

Ankara Demirspor'u 1-0 yenerek sezona galibiyetle başlayan Şanlıurfaspor'un Yönetim kurulu düzenlenen basın toplantısında Şanlıurfaspor ile ilgili açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde yapılan basın toplantısına Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim, Kulüp Yöneticilerinden Mehmet Büyükfırat, Ahmet Kenan Kayral, Adnan Yükselir, Mehmet Ali Kurt, Mustafa Kemal Polat ve gazeteciler katıldı.

Hedefimiz 1. Lige çıkmak

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Kulüp Başkanı Emin Yetim , 2021-2022 sezonunun tüm Şanlıurfa ve futbol camiası için hayırlı olmasını dileyerek, ; '2021-2022 sezonu için transfer konusunda ciddi bir çalışma yaptık. Toplamda 30 futbolcunun lisansını çıkardık, bunların 3'ü altyapıdan olmak üzere 30 futbolcunun lisansını çıkardık. Bunların 3'ü geçen seneden kalma. Bu yıl 24 yeni futbolcu transfer ettik. Geçen sene ligde kalma adına mücadele ettik, bu yıl da Allah nasip ederse Birinci Lige çıkmayı hedefliyoruz. Özellikle taraftarımızdan, esnafımızdan ve siz basın mensuplarımızdan, Şanlıurfa'nın siyasi ve idari yetkililerinden ve tüm Şanlıurfalılardan destek bekliyoruz' dedi.

Birinci Lige çıkarsak Şanlıurfa ekonomisine 400-600 Milyon TL kaktı sağlanır

Emin Yetim konuşmasına devamla kulübün önceki dönem borçlarına vurgu yaparak Anonim Şirket olma yönünde karar aldıklarını mali yapıdan dolayı yasal olarak bunu henüz gerçekleştirmediklerini belirterek ; 'var bir hayalimiz' sloganıyla yola çıktık. Bu sene TFF birinci lige çıkmayı hedefliyoruz. Şanlıurfaspor birinci lige çıkarsa bu durum Şanlıurfa ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Bu sayede Şanlıurfa esnafının yıllık geliri 400-600 milyon arasında olacaktır. Şanlıurfalı esnaftan da gerek bir bayrakla gerekse bir formayla iş yerlerine asarak gerekli desteğin verilmesini istiyoruz. Her hafta ister spor sever olsun ister olmasın mutlaka tüm Şanlıurfalıların takımını sahiplenmelerini istiyoruz. ' dedi

Hocanın ve Teknik Ekibin işine karışmayız

Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Kulüp Başkanı Emin Yetim spor ahlakının her şeyden önce geldiğini belirterek; Hiç kimse Şanlıurfaspor'dan daha kıymetli değildir. Futbolcularımızın kadroya alınması, alınmaması ve diğer hususlarda Hocamızın ve teknik ekibin işine karışmayız' dedi.