Seyfullah POLAT / Kaymakamlar ve kamu kurum kuruluşları amirleriyle bir araya gelen Vali Abdullah Erin, eğitim, asayiş, güvenlik, sağlık, mera arazileri, kamu ihaleleri ve sosyal konular hakkında talimatlar verdi. İdarecilere uyarılarda bulunan Erin, yerelde inisiyatif kullanmalarını ve sorumluluk üstlenmelerini beklediğini ifade etti.
Video konferans yöntemiyle katılımın sağlandığı toplantıda konuşan Vali Erin, en büyük önceliklerinin eğitim olduğunu ifade etti. Eğitim konusunda kaymakamlıkların, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Valilikle sürekli irtibatta bulunması gerektiğini belirten Vali Erin, 'Okullarımızın sürekli denetim altında tutulması, kaymakamlarımızın zaman zaman okullara ziyaretler gerçekleştirmeleri gerekiyor. Fiziki altyapının iyileştirilmesi anlamında bugün düne göre daha iyi durumdayız. Birinci etapta belirlediğimiz 400 civarında, ardından 1400 okulumuzun bakım onarımlarını gerçekleştireceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelecek ödenekle bu çalışmalarımızı yürüteceğiz. Diğer taraftan kaymakamlıklarımızın küçük onarım ve tadilatları yerel imkanları kullanmak suretiyle gidermesi yoluna gideceğiz' diyerek yerelde daha fazla sorumluluk alınması gerektiğine dikkat çekti.


İLÇELERDE DE OKUMA YAZMA KURSLARI AÇILMALI
Türkiye genelinde okuma yazma bilmeyen en fazla nüfusun hala Şanlıurfa'da bulunduğunu hatırlatan Vali Erin, bu sorunu ortadan kaldırmak için önceki yıllarda başlatılan okuma yazma kurslarında iyi bir performans sergilendiğini ancak durumun daha iyi olması için tüm ilçelerde açılabildiği kadar okuma yazma kursu açılması talimatı verdi.


BAŞARI İÇİN SINAVA HAZIRLIK KURSLARI ARTIRILMALI
Eğitimde son sıralarda yer alan Şanlıurfa'da, başarı çıtasının yükseltilmesi amacıyla sınavlara hazırlık kurslarının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade eden Vali Erin, bu amaçla Halk Eğitim Merkezleri ve belediyelerle sıkı bir çalışma yürütülmesini istedi.

MADDE BAĞIMLILIĞIYLA MÜCADELEDE SONUCA VARMAK İÇİN ADIM ATMALIYIZ
Madde bağımlılığıyla mücadelede bakanlık ve valilik olarak hazırlanan eylem planları bulunduğunu dile getiren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, 'Sonuca varmak için adım atmalıyız. Dezavantajlı mahallelerde kolluk denetimlerinin sıkılaştırılmasını rica ediyorum. Madde bağımlılığıyla mücadele için oluşturulduğumuz komitelerde görev alan mahalle muhtarlarımız ve diğer görevlilerle ayda en az 1 kez toplantı yapılarak durum değerlendirmesi yapılmasına önem verelim. Madde bağımlılığıyla anılan suç mahallerinin oluşmasına müsaade etmeyeceğiz. Polisiye tedbirlerin yanında bağımlıların tespiti, rehabilitasyonu ve tedavisi konusunda da sıkı bir çalışma bekliyorum' sözleriyle madde bağımlılığıyla mücadelede kamuoyu desteğinin sağlanmasının önemine değindi.

ARAZİ KAVGALARINA ÇÖZÜM BULMALIYIZ
Mera ve hazine arazilerinin yasal olmayan şekilde kullanılmasından kaynaklanan sıkıntılara da dikkat çeken Vali Erin, ölümlü kavgaların birçoğunun bu yüzden çıktığını ifade ederek, tüm kurumların sorumlulukları doğrultusunda görevlerini yapmalarını ve bu sebepten kaynaklanan kavgaların önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

İHALE SÜREÇLERİNDE ÖNCELİĞİMİZ ŞEFFAFLIK VE HUKUKTUR
Toplantıda ayrıca kamudaki ihale, satın alma ve doğrudan temin yöntemlerinde kanunda tanımlanan usul ve esaslara bağlı kalınması, keyfiyetle iş yapılmaması talimatı veren Vali Erin, 'Öncelikli görevimiz hukuka uymaktır' dedi.
Kamu yatırımlarından inşaatı devam eden işlerin sıkı şekilde denetlenerek, zamanında tamamlanmasının sağlanmasının önemine değinen Vali Erin, kamu çalışanlarının mesai saatlerine titizlikle uyması konusunda da uyarılarda bulundu.
Toplantı, kaymakamlar ve kamu kurum kuruluş amirlerinin faaliyetleriyle ilgili bilgi vermesinin ardından sona erdi.