Seyfullah Polat

Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.' nin Olağanüstü Genel Kurulunda konuşan Yönetim Kurulu Üyeleri ve Turizm Paydaşı. Kurum, Kuruluş ve STK temsilcileri Şanlıurfa turizminin geliştirilmesi için güç birliğini devam ettireceklerinin altını çizdiler.

Yaklaşık 2,5 yıl önce kurulan ve Şanlıurfa Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Şanlıurfa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü , İlçe Belediyeleri ve Turizm Paydaşı STK'ların ortak olduğu Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.'nin 2020 yılı Olağanüstü Genel Kurulu ŞUTSO Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Valisi Abudllah Erin, ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ. Halil Peltek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yahya Ürün, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan, ŞURO Başkanı Müslüm Çoban, ŞUTUDER Başkanı Hacı Birsen'in yanı sıra Şirket Ortağı kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. Genel Müdürü Mehmet Uncu slaytlar eşliğinde yaptıkları faaliyetleri anlattı.

Pandemi sürecine rağmen Şehir merkezinde ve ilçelere yönelik turizm mastır planlarına yönelik çalışmaları anlatan Mehmet Uncu Şanlıurfa'nın sahip olduğu bir çok değer ile yurt içi ve özellikle yurtdışından misafir çekecek müthiş potansiyele sahip olduğunu dile getirdi.

Şirketin mali ve çalışma esaslarına yönelik sunum ve oylamaların ardından söz alan Yönetim Kurulu Üyeleri kurumları adına yaptıkları konuşmalarda Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.'nin önemli çalışmalara imza attığını belirterek Şanlıurfa turizminin geliştirilmesi ve bu potansiyelin daha iyi şekilde değerlendirilmesi için güç birliği vurgusu yaparak yapılacak çalışmalara destek vereceklerinin altını çizdiler.

Vali Erin; Şanlıurfa dünya çapında turizm potansiyeline sahip

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise yaptığı konuşmada , Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş.'nin kuruluş amacını hatırlatarak; Şanlıurfa sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğa değerleri ile dünya çapında turizm potansiyeline sahiptir. Göbeklitepe, Karahantepe, Mezopotamya Markası ve son olarak Taştepeler ile son üç dört yıldır sürekli olarak ilgi çekmektedir. Bizler, tüm Kurum, Kuruluş ve STK'larımız ile bu potansiyeli işleyerek Şanlıurfa'yı turizm alanında hak ettiği noktaya taşıma gayretindeyiz. Bugün burada gördüğümüz manzara ve ifade edilen görüşler bu iradenin yansımasıdır. Şanlıurfa turizmine verdikleri ve verecekleri tüm desteklerden dolayı kurumlarımıza, kuruluş ve STK'larımıza teşekkür ederim' diyerek Balıklıgöl Platosunda Hz. İbrahim'in mirasına yakışır çalışmalara imza atacaklarının da müjdesini verdi.