İLKHA/ Viranşehir yeni şehir mahallesi TOKİ'de bulunan Nurettin Topçu Ortaokulu'nun bodrum katını basan kanalizasyon suyu öğrencileri mağdur ediyor. Durumu haber alan veliler, okul idaresine ve yetkililere tepki gösterdi.
Duruma tepki gösteren öğrenci velilerinden Bülent Atsever, 'Öğrenci velisi olarak daha önce bu sıkıntıyı dile getirmiştim. Şu an bodrumun yarısına kadar lağım suyu dolmuş durumda. Bu kadar söylememize rağmen hiçbir yetkili bir çözüm bulamadı. Bizim yetkililerden istediğimiz bir an önce bu soruna bir çözüm bulmalarıdır.' şeklinde konuştu.
Veli İbrahim Halil Yıldız ise şu ifadeleri kullandı: 'Benim kızım da bu okulda okuyor. Yaklaşık 3-4 aydır okulumuzun bodrumunu sürekli lağım suyu basmakta ve bu sorunu ŞUSKİ'ye ve yetkililere bildirmemize rağmen sorun hala davam etmektedir. Çocuklarımız şu an lağım suyu içinde eğitim görmektedir. Ben buradan bütün yetkililere sesleniyorum. Yarınımızın geleceği olan çocuklarımızı bu zor durumdan kurtarın.'
İbrahim Sarmaca, 'Hastane ve TOKİ kanalizasyon suyu okulun bodrumunu basmış durumda. Bu sorunu daha önce yetkililere söyledik ama kimse bizi duymuyor. Yazık, buradaki çocuklar hepimizin çocukları. Burada yaklaşık 400 öğrenci eğitim görüyor.' ifadelerini kullandı.