Haber Merkezi / Tüm siyasi parti meclis üyelerinin katıldığı aylık meclis toplantısında, verilen önerge ile Hilvan'da bulunan 100. Yıl Meydanı'nın ismi oy çokluğuyla "15 Temmuz Demokrasi Meydanı" olarak değiştirildi.
15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin ardından milli iradeye sahip çıkma adına demokrasi Nöbetleri'nin tutulduğu 100. Yıl Meydanı'nın bundan sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak anılması için verilen önergeyle Hilvan Belediyesi aylık meclis toplantısının gündemine alındı.
Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık'ın başkanlığında Ak Parti, DBP ve DP meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen Kasım Ayı meclis toplantısında verilen isim değişikliği önergesi oylamaya sunuldu.
100. Yıl Meydanı olarak anılan meydanın, bundan sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak anılması için yapılan oylama sonucunda, oy çokluğu ile meydanın isminin değiştirilmesine karar verildi.
Toplantı sonunda açıklamada bulunan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık; 'Bilindiği üzere, FETÖ tarafından 15 Temmuz'da ülkenin birlik ve bütünlüğüne kast eden bir darbe girişiminde bulunuldu. Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi, Hilvan'da da darbeye karşı çeşitli protestolar oldu. Vatandaşlarımızın darbeye karşı seslerini yükselterek birlik ve beraberlik için toplandığı ve Demokrasi Nöbetlerinin tutulduğu 100. Yıl Meydanı'nın bundan sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak anılması için verilen önergeyi aylık toplantı gündemimize aldık. Gündeme alınan isim değişikliği konusunda yapılan oylama sonucunda, alınan oy çokluğu ile 100. Yıl Meydanı isminin bundan sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilip anılması için karar alındı. İnşallah, vatandaşlarımız bundan sonra demokrasiye daha çok sahip çıkıp, dış güçlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde olurlar. Hilvan'a hayırlı ve uğurlu olsun' dedi.