Seyfullah POLAT/ Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi Eylül ayı Yönetim Kurulu Toplantısı Vali Salih Ayhan Başkanlığında; OSB Müdürü Osman Oktay, Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek ve Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yapımı devam eden ve aktif olarak faaliyet gösteren fabrikaların masaya yatırıldığı toplantıda, Organize Sanayi Bölgesindeki son durum ve yapılan planlamalar görüşülerek fikir alışverişinde bulunuldu.

AYHAN: YATIRIMCIYA UYGUN ORTAM VE İMKANLARI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Toplantıda Organize Sanayi Bölgelerinin önemine değinen Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "OSB'miz, iş insanlarımız ve şehrimiz ile ilgili güzel kararlar almaya devam ediyoruz. Aldığımız her karar üretim istihdam demek. Her toplantı sonrasında mutlaka buradaki iş insanlarımızı ve sanayicilerimizi ziyaret ediyoruz. Onlarla hasbihal ediyoruz. Bütün derdimiz işsizliği azaltmak, insanlarımızı doğdukları yerde karınlarının doymasını sağlamaktır. Bunun için de yoğun çaba sarf ediyoruz. Bir yandan yatırımcılarımızı ilimizde yatırım yapmaya davet ederken, bir yandan da yatırım için uygun imkânı ve ortamları sunmaya çalışıyoruz. Bu amaç doğrultusunda yatırımcılarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diyerek Şanlıurfa'ya yatırım yapmak isteyen tüm yatırımcıların yanında olduklarını vurguladı.

CUMHURBAŞKANIMIZ GELİŞMELERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Şanlıurfa'daki Organize Sanayi Bölgesinin Türkiye'nin en büyükleri arasında yer aldığına dikkat çeken Vali Salih Ayhan, "Kentimizdeki OSB, Türkiye'nin en büyük OSB'lerinden bir tanesidir. Çok ciddi manada inşaatlar ve altyapı çalışmaları var. Yapımı devam eden 6 yatırım var. Bu yatırımların yaklaşık maliyeti 250 milyon TL'nin üzerindedir. Bir yandan fabrikalar yapılıyor, bir yanda üretimde olan fabrikalar var ve diğer yandan da planlananlar var. Bunlar bittiği zamanda burası gerçekten kurumsal, güçlü, ilkeli ve prensipleri olan bir OSB olacaktır. Şehrinde umudu ve hayali, âdete kalbi olan Organize Sanayi Bölgeleri, çalışmalarımız daha da güçlenerek devam edecektir. Tüm çalışmalarımız Cumhurbaşkanımız riyasetinde onun emir ve talimatları doğrultusunda devam ediyor. El birliği, iş birliği ile tüm müteşebbis heyetimizle beraber, hedefimiz daha güçlü bir OSB ve yatırımcıya güven veren bir OSB olmak. Burada yatırımı olan yatırımcılarımıza ve üretim yapan insanlara da moral vermek ve onların yanında olduğumuzu hissettirmektir. Bunu da inşallah ileriki süreçte yatırımcılarımıza hissettireceğiz. Şuan da 3.bölge dediğimiz bölge de elektrik alt yapısını yerinde inceleyip eksiklerimizi gördük. İnşallah en kısa sürede eksikliklerimizi tamamlayacağız. İlimize OSB'mize ve şehrimize hayırlı olsun" ifadelerine yer verdi.