Seyfullah POLAT / İHH İnsani Yardım Vakfı ile Suriyeli Muhacirlerin oluşturduğu Hamlet Nehnu Meekum Komisyonu öncülüğünde hazırlanan yardım konvoyunu uğurlama merasiminde konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şube Başkanı Behçet Atila, mazlum coğrafyalardaki ateş sönünceye kadar çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

ATİLA: HALKIMIZ HER ZAMAN MAZLUMLARA DESTEK OLDU

'Yükümüz İyilik Rotamız Suriye' kampanyası kapsamında hayırseverlerin desteğiyle toplanan ve içerisinde kömür, soba, giyim malzemesi, un ve gıda ürünlerinin bulunduğu 7 TIR'ı Suriye'ye uğurladıklarını aktaran Atila, 'Suriye'de yaşanan insanlık dramının başlangıcından bugüne, halkımız mazlumların yanında durdu. Kışın zor geçme ihtimaline karşı 3 ay önce 'Kış Kapıda Yalnız Bırakma' adlı bir kampanya başlatmıştık. Söz konusu kampanyamız kapsamında halkımızın destekleriyle 2 hafta önce İdlib, Cerablus ve Azez bölgelerine 13 TIR, Afganistan'a ise 2 TIR insani yardım gönderdik. Bugün de yine Suriye'nin İdlib bölgesine İnşallah 7 TIR insani yardım malzemesi gönderiyoruz. Bugünkü yardım tırlarımızda kıymetli bağışçılarımızın desteği ile 5 TIR kömür, 1 TIR un, 1 TIR ise soba, kömür, un, battaniye, tekstil, giyim, ayakkabı, gıda, temizlik ürünleri gibi insani yardım malzemeleri bulunuyor' diyerek 5 TIR'lık insani yardımın Muhacirler tarafından kurulan vakıflar aracılığıyla toplandığını dile getirdi.

KAYTAN: SURİYE'DEKİ İNSANİ DRAM HALA DEVAM EDİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Ahmet Kaytan, törende yaptığı konuşmada Suriye'deki insani dramın hala devam ettiğini belirterek 'Türkiye'deki birçok kurum ve sivil toplum kuruluşu yardım çalışmalarına devam ediyor. Savaşın başından bugüne İHH Şanlıurfa Şubesi önemli yardımlar toparladı. 2022 yılı içinde yani bir aylık süreçte 20 TIR yardım ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. İnşallah bu tür organizasyonlarla mazlum kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz' diyerek yardımların toparlanıp ulaştırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından 7 TIR dolusu insani yardım malzemesi dualarla Suriye'ye uğurlandı.