İshak Polat

Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı ,Bakan yardımcısı Mehmet Daniş'in katılımı ile açıldı.

Şanlıurfa'da bu yıl üçünsü gerçekleştirilen Şanlıurfa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı. Valilik arkasındaki Cumhuriyet Meydanında fuarın açılışına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, Vali İzzetin Küçük, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, TÜMSİAD Başkanı M. Sadık Sade, AK Parti İl Başkanı Zeynelabidin Beyazgül, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü necip Özgökçe, GAPTAEM Müdürü H. İbrahim Çetiner'in yanı sıra İlçe Belediye Başkanları ile tarım paydaşı kurum, kuruluş ve STK'ların temsilcileri katıldı.

Tarımın problemlerini sahada gezerek çözeceğiz

8.000 m2 kapalı, 15.000 m2 açık olmak üzere toplamda 23.000 m2 kare üzerinde kurulan fuarın açılış konuşması için kürsüye çıkan Gıda, Tarım ve Hayvancılık bakan Yardımcısı Mehmet Daniş Gıda, tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in bütçe görüşmelerinden dolayı fuara katılamadığını ama selamlarını ilettiğini belirterek; ' Bakan yardımcısı olarak bende sizin fahri hemşerinizim artık. Yeni dönemde çiftçilerimizle bir araya gelerek sahada dolaşarak tarımın problemlerin çözeceğiz. Bu kapsamda ilk toplantımızı Şanlıurfa'da gerçekleştirdik. Bu Şanlıurfa'ya verdiğimiz önemi göstermesi açısından önemlidir' dedi. Konuşmasına Üretimin artmasında teknolojinin önemine dikkat çekerek devam eden Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş ilk tarımın yapıldığı Şanlıurfa'da çiftçinin teknoloji kullanması ile beraber üretimin ve kazancında artacağını belirtti. Şanlıurfa'da jeotermal enerjinin kullanılması ile ilgili müjde de veren Daniş yapılan çalışmaların Bakan Faruk Çelik'in Şanlıurfa ziyaretinde açıklanacağını dile getirdi.

Gıda İhtisas OSB'nin Kuruluşu tamamlandı

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise yaptığı konuşmada Şanlıurfa'nın tarım ve hayvancılık açısından ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olduğunu belirterek;' Hele hele Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın Şanlıurfa milletvekili olması bizim için çok büyük bir şans. Artık üretmenin yanı sıra ürünlerimizi mamul hale getirmemiz lazım. Daha yapacak çok işimiz var. Gıda İhtisas OSB'nin kuruluşu tamamlandı. Resmiyette artık bir statüsü var. İnşallah arazi düzenlemelerinin ardından ürettiğimiz ürünler burada işlenecek' diyerek Besi OSB'nin de devreye girmesi ile Şanlıurfa'nın hayvancılıkta da önemli bir merkez olacağını belirtti.

Çiftçi ile teknoloji bu fuarlarda bir araya geliyor

Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya yaptığı konuşmasında Şanlıurfa'nın tarımın başkenti olduğunu belirterek; ' Fuarlar tarım teknolojisi ile çiftçiyi buluşturmak açısından önemli organizasyonlardır. 58.000 kayıtlı çiftçinin bulunduğu Şanlıurfa'da böylesi fuarların düzenlenmesi çok daha önem arz etmektedir' dedi.

Fuar alanın temeli 11 Nisanda

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise Şanlıurfa'nın gıda anlamında Türkiye'yi besleyecek potansiyele sahip odlunu belirterek bunun için gelişen teknoloji ile çiftçinin bir araya gelmesinin önemine dikkat çekerek bunun için fuar alanlarının önemine vurgu yaptı. Kamuoyunun merakla beklediği fuar alanı çalışmalarına değinen Çiftçi :' Fuar alanı çalışmaları 5 aydır bizimde gündemimizde. Fuar alanı konusunda mülkiyet sorununu çözdük, planlamayı kesinleştirdik. Projesini bitirdik. İnşallah 11 Nisan, Şanlıurfa'nın kurtuluş gününde Fuarımızın temel atma törenini gerçekleştireceğiz' dedi

Konuşmaların ardından protokol üyeleri fuarın açılış kurdelesini keserek fuara katılan firmaların stantlarını gezdi. Yaklaşık 120 firmanın katıldığı fuar 6 Mart'a kadar başta Şanlıurfa olmaz üzere Adıyaman, Mardin, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis gibi bölge illerinden gelecek olan ziyaretçilerini ağırlayacak.