Haber Merkezi / Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat'ın projeleri arasında yer alan ve Ahmet Yesevi Mahallesi için planlanan Semt Pazarı ve Spor Kompleksi Projesinde sona gelindi.
Ahmet Yesevi Kompleks Projesinin inşaat çalışmalarını inceleyen Başkan Canpolat, çalışmalarla ilgili teknik ekipten bilgi aldı. Bölgenin çehresini değiştirecek olan ve 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen komplekste sona gelindiğini kaydeden Başkan Canpolat, kompleksin etrafına yapılan park ile yeşil alan ihtiyacını da karşılayacaklarını ifade etti.
Başkan Canpolat, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
'Ahmet Yesevi Mahallemize söz vermiştik. Burada bir semt pazarı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağımıza dair. Şuan da Ahmet Yesevi Mahallemizdeki semt pazarı artık son aşamasına geldi. İnşallah yazın, açılışına doğru hazırlanacağız. Sadece Ahmet Yesevi Mahallemize semt pazarı değil, aynı zamanda sosyal yardım kompleksini de burada inşa ediyoruz. İçinde aşevi, sosyal market ve diğer sosyal donatılar yer alacak. Kot farkından dolayı semt pazarının bodrum katını da bu şekilde değerlendirmiş olduk. Hemen sağında ve solunda park yapımına başladık. Birkaç güne kalmaz inşallah yeşil donatı ile ilgili diğer alanlarını arkadaşlarımız inşa edecekler. Birkaç gün sonra da hemen inşallah üst taraftaki park yeriyle ilgili olarak da çocuk oyun grubu, fitness aletlerinin yer aldığı parkımızın da inşaat çalışmalarına başlayacağız. Bütün mahallelere bire bir dokunmaya, bütün mahallelerimizin spesifik olarak eksikliklerini gidermeye ve hizmet etmeye gayret ediyoruz. Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka'daki vatandaşlarımız semt pazarına kavuştu. Şuanda da hedefimiz Ahmet Yesevi Mahallesini bir an önce semt pazarıyla, sosyal yardım kompleksiyle ve parklarıyla buluşturmak. Sancaktar Mahallemizdeki kompleksimizi de çok kısa bir süre sonra hizmete açmış olacağız. Haliliyemizi parkıyla, bahçesiyle, temizliğiyle, fen işleriyle, yoluyla, asfaltıyla, kaldırımlarıyla, kırsalıyla, merkeziyle, gençlikle ilgili tüm sosyal alanlarla birlikte kalkındırmaya, refah seviyesini yükseltmeye gayret ettiğimizi ifade eder, Ramazan gününde vatandaşlarımızdan dua bekler, saygılar sunarım.'
Öte yandan, Semt Pazarı ve Kapalı Otoparkın bulunduğu Ahmet Yesevi Kompleksinde 10 bin vatandaşa hizmet edecek Aşevi, Giyim Market, Sosyal Market ve Glutensiz Ekmek Fırını yer alacak.