Seyfullah Polat

Sonbahar sezonu öncesi değerlendirme toplantısında bir araya gelen Turizm Paydaşları turizmin Şanlıurfa için önemine vurgu yaparak sektöre herkesin sahip çıkmasının önemine vurgu yaptılar.

Müslüm Çoban; Kurum, Kuruluş ve vatandaşlarımızın sektöre sahip çıkması lazım

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odasının (ŞURO) öncülüğünde Sonbahar sezonu değerlendirme toplantısı için Necip Özbek Restaurant'ta bir araya gelen ve ŞURO Başkanı Müslüm Çoban İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Aykut Hakan Kutluhan, TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi Rahime Yaşar, TURSAB GAP BTK Başkan Yardımcısı Ali Canbek, H. Ü. Turizm ve Otel İşletmeciliği MYO Müdürü Do. Dr. Ömer Faruk Demirkol, ŞUTSO Turizm Meslek Komitesi Başkanı Mehmet Kamil Türkmen ve ŞURO Üyesi turist rehberlerinin katıldığı değerlendirme toplantısının açılış konuşmasını yapan ŞURO Başkanı Müslüm Çoban aşılanmanın Şanlı turizmi için önemine değinerek; Bu akşam Turist Rehberlerimiz, Seyahat Acentalarımız, Konukevlerimiz, turizm işletmelerimiz olarak pandemi kısıtlamalarının sonrasında çalışmalarımıza başladık. Turizm Paydaşları olarak aldığımız tedbirler kapsamında sonbahar turizm sezonumuz başladı. Sezon öncesi ev sahibi olarak temizlik ve hijyen şartlarına uymamız ve turizm sektörünün Şanlıurfa için önemine binaen tüm kurum kuruluşların yanı sıra vatandaşlarımızın sektöre sahip çıkmasını bekliyoruz' diyerek sonbahar turizm sezonunun hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Müslüm Çoban belediyelere de çağrıda bulunarak ; Urfa'mız temiz ama daha da temiz olmasını istiyoruz. Ara sokakların temizliğine dikkat edilmesi gerekiyor. Balıklıgöl'de tur araçlarının indi-bindi yapacağı bir yer lazım. Bir an önce bunun yapılmasını istiyoruz' dedi.

Rahime Yaşar; Urfa'da kalış gün sayısı 1,7'dir. Bunu arttırmamız lazım

TURSAB Yönetim Kurulu Üyesi ve RAYA Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Rahime Yaşar turizm paydaşları olarak Şanlıurfa ve bölge turizminin kazanımlarının devamı için gayret sarf ettiklerini belirterek; vatandaşlarımızın turizm ekonomisinde daha fazla gelir elde etmesi için kendilerine büyük iş düşüyor. Biz tek başımıza bir damla oluruz ama şehirle birlikte koskocaman bir denize dönüşebiliriz. Bunu şehrimizin bizlere desteği çok önemli. Urfa'nın misafirperverliği zaten biliniyor. Bunu daha fazla onlara hissettirerek buradan göndermek temel amacımız. Turizm de çalışmalar ve eksiklikler hiç bir zaman bitmez. Yerel otoritelerin turizmi göz önünde bulundurarak çalışmalarını hızlandırmaları gerekiyor. Kale eteğinin turizme kazandırılması biz Turizmciler için çok önemli. 2 bin yıllık mozaikler kapalı kapılar ardında. Buradan belediye başkanımıza sesleniyoruz. Urfa'da kalış gün sayısı 1,7'dir. Bu nu arttırmamız lazım' diyerek atılmasını bekledikleri adımlara dikkat çekti.

Şanlıurfa ve bölgeye daha çok misafir bekliyoruz

İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Aykut Hakan Kutluhan ise turizm paydaşı kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde olduklarını belirterek; İşletmelerimiz ve turist rehberlerimiz bizim sektördeki öncülerimiz. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak sektör bileşenlerimiz ile iş birliği içerisinde çalışıyoruz. Biz de her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. Sezonumuzun hayırlı olmasını diliyoruz' diyerek sezonun sağlık olarak işlemesi için turizm işletmelerinde pandemi koşullarına göre denetimlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından düzenlenen Sıra Gecesinde sezon öncesi streslerini atan turizm paydaşı katılımcılar havaların serinlemesi ve deniz sezonunun kapanması ile birlikte kültür turizminde bölge adına çok sayıda misafir beklediklerini dile getirdiler.