İLKHA/ Döviz ve altın fiyatlarının ani yükselişinin ardından özellikle gıda ürünlerinde üst üste zamlar yaşandı. Vatandaş akşam aldığı ürünü sabah aynı fiyata alamadı.
Döviz ve altın fiyatlarının düşmesinin ardından da özellikle gıda ürünlerinde beklenen indirimler yaşanmadı. Döviz ve altın fiyatları artarken yükselen fiyatlar, döviz ve altın fiyatları düşerken de yükselmeye devam etti.
Yağ, şeker, pirinç, bakliyat, un ile birlikte a'dan z'ye tüm ürünlere yapılan zamların ardından halk indirim taleplerini yüksek sesle dilendirmeye başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gelen tepkiler üzerine gıdada uygulanan KDV oranını yüzde 8'den yüzde 1'e düşürdüklerini açıkladı.
Halk, KDV indirimini olumlu karşılarken, indirimin fiyatlara yansımadığından şikayetçi oldu.
KDV indirimi ile birlikte Toprak Mahsulleri Ofisi Perakende Satış Noklarında uzun kuyruklar oluştu. Halk piyasadan daha ucuza satılan sıvı yağ ve pirinç alabilmek için TMO Perakende Satış Noklarına akın etti.
Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde bulunan Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Perakende Satış Noktası gelen vatandaşlar, piyasadan biraz ucuz olan ürünleri alabilmek amacıyla uzun kuyruklar oluşturdu.
Bir ürünü alabilmek için saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar, aynı indirimin zincir marketlerde de uygulanmasını bekliyor.