Haber Merkezi

Hassan Elektrik, 1.5 milyar TL'yi aşan net satış hacmiyle Fortune 500 Türkiye listesine girerek,Türkiye ekonomisinin devler ligindeki yerini aldı. 2023'te pazarlamasını yaptığı şalt ürünlerinde de üretici kimliği kazanacak olan Hassan Elektrik, Türkiye'nin En Büyük Şirketleri Listesinde 371. sırada yer alarak daha üst sıralar için hedef yükseltiyor.

Fortune Türkiye Dergisi tarafından hazırlanan Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin listesi açıklandı.Kurulduğu 2008 yılından bu yana istikrarlı ve hızlı bir büyüme çizgisiyle Türkiye ekonomisine değer katmayı sürdüren Hassan Elektrik, 13 yıl gibi kısa bir zaman diliminde ulaştığı 1,5 milyar TL'yi aşan net satış hacmiyle Fortune 500 Türkiye 2021 listesine 371. sıradan giriş yaptı.

Şirketlerin 2021 yılı finansal tablolarıbaz alınarak hazırlanan Fortune 500 Türkiye listesinde, satış hacimlerine göre Türkiye'nin önde gelen büyük şirketleri sıralanıyor. Hassan Elektrik 2021 yılında elde ettiği 1 milyar 519 milyon 470 bin 607 TL tutarındaki net satış büyüklüğü ile listenin 371. sırasında yer aldı.

Hassan Elektrik, global düzeyde önem taşıyan Fortune 500 konseptinin ülkemiz ölçeğindeki değerlendirmesinde yakaladığı başarıyla, alanında Türkiye'de lider olma ve dünya devleri arasında yer alma hedefi için önemli bir aşama daha kaydetti.

Hedef; şalt ürünlerinde pazarlamadan Şanlıurfa da yapılması planlanan tesiste üretime geçmek

Hassan Elektrik, 2023'te ise pazarlamasını yaptığı alçak gerilim şalt ürünlerinin üretimini yapmaya hazırlanıyor. Türkiye'de bu alanda 3 adet olan üretim tesisinin yanına kendi fabrikasını da ekleyerek, pazarlamadan üretici konumuna geçme çalışmalarını sürdüren Hassan Elektrik, 2023'te 'Şalt ürünlerinin üretiminde artık biz de varız.' demek için gün sayıyor.

Ürünlerini son kullanıcılar görmese de her kesime dokunan, iş ve yaşam alanları projelerinde 'tehlikeli girilmez' yazan panoların üretimini yaparak, aydınlık ve ışık olan her yerde var olan Hassan, 2023'te şalt ürünlerinde de kazanacağı üretici kimlikle, liderlik hedefinde önemli bir aşamayı daha geçmiş olacak.

Enerji sektöründe akla gelen ilk şirket olma, ithal ettikleri bütün ürünleri Türkiye'de üretme hedef ve hayali doğrultusunda çalıştıklarını aktaran Kaytan, '2023'te devreye almayı planladığımız yatırım projemiz sağlam adımlarla ilerliyor. Ekonomik konjonktüre de bağlı olarak önceliğimiz her zaman üretim ve bu sayede istihdama katkı yapmak olacak. Gelecekte de yurt içi ve yurt dışı piyasalarda bu tecrübenin nimetlerinden faydalanarak adı geçen ve tercih edilen bir firma olma planlarımız, devler liginde üst sıralarda bulunma amacımız doğrultusunda aksiyon alıyoruz.' ifadelerini kullandı.