Faruk DEVECİ/Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı, yaptığı ameliyat ve tedavilerle vatandaşların memnuniyetini kazanıyor.
Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Toptan, Oküloplasti Cerrahisi bölümünde yapmış olduğu başarılı ameliyatlarla isminden söz ettiriyor. Şanlıurfa ve çevre illerden gelen vatandaşlar göz ameliyatlarında Harran Üniversitesini Hastanesini tercih ediyor.
Konu ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Toptan, Oküloplasti cerrahi yaklaşımıyla ilgili bilgiler verdi.
Toptan, "Oküloplasti, göz kapaklarını, kaşları, göz küresini, gözyaşı kanallarını ve yüzü içeren çeşitli prosedürleri belirtmek için kullanılan bir terimdir. En yaygın oküloplastik işlemlerden biri, göz kapağı estetiği olarak da bilinen blefaroplastidir. Bu ameliyatlarda göz kapağındaki fazla deriyi alarak yaşla birlikte gelen sarkık görünüm azaltılır. Göz kapakları ve çehresine daha dinç, dinamik görüntü kazandırılır, gözdeki ağırlık hissi iyileştirilir." ifadelerini kullandı.
Oküloplasti cerrahisine "kaş kaldırma"nın ekleneceğini belirten Toptan, "Blefaroplasti cerrahisi dışında Oküloplasti birimimizde aynı zamanda Entropion dediğimiz göz kapaklarının içeriye dönmesi cerrahisi, Ektropion dediğimiz göz kapaklarının dışarıya dönmesi cerrahisi, göz kapağı tümör cerrahileri de uygulanmaktadır. Aynı zamanda Oküloplasti cerrahisi içinde yer alan botoks ve dolgu maddesi uygulamaları, gözyaşı kanal tıkanıklarında gerekli cerrahi işlemler yapılmaktadır. Gözyaşı kanal tıkanıkları genellikle çocuklar ve bebeklerde görülür. Erişkinler de ise bazı hastalıklara bağlı olarak kanal tıkanıklığı meydana gelmektedir. Bu hastalara sondalama yapılmakta, kanalda sıkıntı varsa tüp takılabilmektedir. Bunların dışında gözde patolojik bir problem varsa ve ağrılı bir göz ise, o göz uygun malzemelerle revize edilip ön tarafına protez takılabilmektedir." şeklinde konuştu.
Toptan, Oküloplasti biriminde bu tür ameliyatları gerçekleştirdiklerine değinerek, bu cerrahilerin genellikle lokal anestezi ile yapıldığını ve gerekli durumlarda genel anestezi uygulandığını ifade etti. Toptan, hastanın ameliyat sonrası kısa sürede normal yaşantısına döndüğünü ifade etti.