Tuğba POLAT/ İşçilerle imzalanacak toplu sözleşmeler için düzenlenen imza töreni Mehmet Akif İnan Konferans salonunda gerçekleştirildi.

Törene; Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Hak-iş Hizmet-İş Sendikası Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanlarından Seydi Eyüpoğlu, ŞUSKİ Genel Müdürü Muhammed Said Güllüoğlu ile Daire Başkanları, ilgili Birim Müdürleri ve işçiler katıldı.

'İŞÇİLERİMİZİN HAKLARINI HER ZAMAN GÖZETTİK'
İmza töreninde katılımcılara hitap eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, pandemi döneminin olağanüstü bir süreç olduğunu hatırlatarak, 'Tüm daire başkanlarımıza ve ilgili müdürlerimize işçinin alın terinin zamanında ödenmesi konusunda bir gün dahi gecikmenin yaşanmaması gerektiği konusunda talimat verdim. Önemli olan işçinin hakkıdır. Sendikalarımızın verdiği mücadeleyi saygı ile karşılıyor, işçilerimizin emeğinin kutsal olduğunu biliyorum. Bu nedenle verilen ücretler işçilerimize helal hoş olsun diyorum. Biz hakka inanıyoruz. Buradaki her bir kuruşun çok büyük bir önemi var. İşçilerimizin arasında kutuplaşmaya fırsat vermedik. Düşüncelerine, fikirlerine saygı duyduk. Sadece emeğe değer verdik işine baktık ve işini iyi yapanı takdir ettik, gönlümüze aldık' diyerek personele teşekkür etti.

'ÇATIŞMADAN, KIRMADAN VE UZLAŞIYLA HAZIRLANAN BİR SÖZLEŞME OLDU'
Sözleşme süreciyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Hak-iş Hizmet-İş Sendikası Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ise 'Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ile toplu sözleşmeyi masada imzalamış olmak büyük bir başarıdır. İmzaladığımız toplu iş sözleşmesi hem enflasyon rakamlarının üzerinde hem de masada çatışmadan, kavga etmeden, grev kararları alıp çeşitli gerginlikler yaşanmadan imzalanması bakımından işçiler için büyük bir kazanımdır' diyerek imzalanan toplu iş sözleşmesiyle ilgili detayları paylaştı.

'İŞÇİ EMEKLERİNİN KARŞILIĞINI ALMIŞTIR'
Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanlarından Seydi Eyüpoğlu ise konuşmasında işçilerin hak ve hukuklarını korumaya devam edeceklerini belirterek, 'İşçilerin haklarını koruyan, emeklerinin karşılığını fazlasıyla takdim ve teslim eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'e teşekkür ediyoruz' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi ile ŞUSKİ Genel Müdürlüğünde çalışan kadrolu işçilerin toplu iş sözleşmeleri Başkan Zeynel Abidin Beyazgül, Hak-iş Hizmet-İş Sendikası Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından imzalandı.