Haber Merkezi / İtfaiye Dairesi Başkanlığınca Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kadın Kültür Merkezlerinde kadınlara yönelik düzenlenen seminerde olası yangınlarda karbon monoksit zehirlenmelerine karşı yapılması gerekenler sinevizyonda ve uygulamalı olarak gösterildi.
Çeşitli sunumların ve bilgilendirmenin yapıldığı seminerde kış aylarında yakılan sobalardan dolayı yaşanan olumsuzlukların önüne geçmeyi hedefleyen itfaiye'nin bu seminerlerine kadınlar da ilgi gösterdi.
Kadın Kültür Merkezlerinde soba zehirlenmeleriyle ilgili bilgilendirme semineri yaptıklarını ifade eden İtfaiye Daire Başkanı Halil Kırmızı, "Vatandaşlara bu konularda daha duyarlı olmalarını, Sobayı yakarken, sobayı tamamen söndürerek uyumalarını ve üzerine herhangi bir ilave eklemeleri hakkında bilinçlendirme semineri düzenledik. Kömür ve odun alırken TSE'ye uygunluğunu olmasını ve yetkili bayilerden almasını tavsiye ediyoruz. Bacaların temizlenmesini gerekli önlemlerin alınmasını öneriyoruz" dedi.
Öte yandan Kadın Kültür Merkezlerinde yangın ve soba zehirlenmelerine karşın 7. Seminerini kadınlara veren İtfaiye Daire Başkanlığı, eğitim seminerlerine devam edecek.