Seyfullah POLAT/ Şanlıurfa Polisevi'nde, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş'un ev sahipliğinde verilen iftar yemeğine; Vali Abdullah Erin, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz ile Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğünde görevli polisler, şehit aileleri ve gaziler katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti, şehitler için yapılan dualar ve iftar yemeği ile başlayan akşamda bir konuşma yapan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin en köklü kuruluşlarından biri olan Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 177. yıl dönümünü kutlamaktan büyük onur ve gurur duyduklarını söyledi.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNETLE ANIYORUZ
Emniyet Teşkilatının milletin huzur ve güvenliğini sağlamak adına gecesini gündüzüne kattığını vurgulayan Vali Erin, 'Emniyet Teşkilatımızın kuruluşundan bugüne kadar vatanımız, milletimiz, kutsal değerlerimiz için şehit olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha minnet ve şükranla yad ediyoruz' diyerek büyük bir fedakarlıkla görevini yerine getiren tüm emniyet personelini tebrik etti.
Yakın zamanda Şanlıurfa'da bir saldırgan tarafından şehit edilen Komiser Yardımcısı Abdullah Yasir Binici ve Polis Memuru Cemal Bozkurt'un salonda bulunan ailesine tekrar başsağlığı dileklerini ileten Vali Erin, 'Onların şehitliğine şahitlik ettik ve peygamberimize komşuluğa uğurladık' diyerek, ailelere sabır diledi.


ŞEHİTLİK EN YÜCE MAKAMLARDAN İKİNCİSİ
Şehitlerin, peygamberlikten sonraki en yüce makamla ödüllendirildiğini hatırlatan Vali Erin, 'Bizim üzerimize düşen sorumlulukların başında, onların arkasından ağlamak olmadığını biliyoruz. Onların arkasında kalanların hayatlarını sürdürmelerinin zorluğunun farkındayız, ancak onların da büyük bir ödülle ödüllendirildiğini biliyoruz. Bize düşen, onların uğruna can verdiği kutsal değerlere sımsıkı sarılmak, onlara layık olabilecek şekilde hayatımıza nizam vermek olduğunu da unutmamamız gerekiyor' diye konuştu.

EMNİYET GÜÇLERİMİZİN GECESİ GÜNDÜZÜ YOK
Emniyet Müdürlüğü'nün bugüne kadar milletine hizmeti canı pahasına ortaya koyan, kahramanca görev yapan güzide kurumlardan biri olduğunu vurgulayan Vali Erin, 'Emniyet Teşkilatımız, büyük bir özveri ve fedakarlıkla görevini yapmaya çalışıyor. Gecesi gündüzü yok. Bir taraftan terör ve teröristlerle mücadele ederken diğer taraftan da birliğimize, bütünlüğümüze inanmış insanlara da büyük bir merhamet ve adaletle, hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden korumak, muhafaza etmek, güvenlik ve asayişlerini temin etmek anlamında görev ifa ediyoruz' ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA ZOR BİR İL
Şanlıurfa'nın sorumluluk anlamında zor bir il olduğunu dile getiren Vali Abdullah Erin, 2 buçuk milyonluk nüfusa oranla sınırlı sayıda personelle hizmet verildiğini belirtti. Şanlıurfa'da görev yapan Emniyet Güçlerinin büyük bir zorluk ve özveri ile çalıştıklarını aktaran Vali Erin, Şanlıurfa Emniyeti'nin aynı zamanda Barış Pınarı Bölgesinde de güvenlik ve asayişi temin etmede büyük çaba ve gayret gösterdiğine değindi.

EMNİYET MENSUBU OLMAK ONUR VESİLESİDİR
Emniyet Teşkilatı mensubu olmanın büyük bir onur ve gurur vesilesi olduğunu kaydeden Vali Erin, 'Bu onur ve gururu duyarken, hiçbir şekilde kibre kapılmayacak, hukuktan ayrılmayacak, ne pahasına olursa olsun hakkaniyetten, adaletten ayrılmayacağız. Disiplin içerisinde, sinirlerimize mutlak surette hakim olacağız. Vatandaşlarımıza hem bugünü huzurlu hem de yarından umutlu bir ortamı temin etmek için canla başla mücadelemize bundan sonra da devam edeceğiz' dedi.
Şanlıurfa'da 10 ve 11 Nisan'ın önemli bir tarih olduğunu, 10 Nisan Polis Bayramı ile 11 Nisan Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünün bir arada kutlandığını dile getiren Vali Erin, aynı zamanda Ramazan ayında bulunmanın da bu önemi artırdığını ifade ederek, 'Bu vesile ile Emniyet Teşkilatımızın kuruluş yıl dönümünü bir kez daha kutluyor, şehitlerimizin yakınlarını hürmet ve saygıyla selamlıyor, tüm şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum' diye konuştu.