Halk sağlığına yönelik periyodik denetimlerini sürdüren Viranşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde ilçede faaliyete yürüten fırınları denetledi. Çalışma kapsamında girdikleri fırınlarda önce ekmeğin gramajını kontrol eden ekipler, hijyen koşullarını da gözden geçirdi.

İŞLETMELERE UYARILARDA BULUNULDU
Fırınlarda ekmek gramajının yanı sıra çalışanların temizliği, satış yerlerinin temiz olup olmadığı, istenilen şartlara uyulup uyulmadığı hususunda kontroller yapan zabıta ekipleri, kontrol esnasında eksiklik tespit edilen işletmelerin sahiplerine var olan bu eksikliklerini gidermeleri konusunda uyarılarda bulundu.

DENETİMLER ARALIKSIZ OLARAK DEVAM EDECEK
Denetimlerin sonunda halkın temiz, güvenli ve kaliteli hizmet alması için çeşitli denetimlere devam edeceklerini belirten Zabıta ekipleri, 'İşletmelerde çalışanların temizliği, gramaj ile üretilen ürünlerin sağlığa uyumluluk koşulları gibi konularda kontrollerimizi periyodik olarak sürdürüyoruz. İncelemelerimizde esnaf ve çalışanlara çeşitli konularda uyarılarda bulunuyoruz, kanunlar çerçevesinde halkımızın temiz ve güvenilir hizmet alması için görevimizi yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızdan halk sağlığını tehdit eden durumlarla karşılaştıklarında belediyemizi aramalarını rica ediyoruz' ifadeleri kullanıldı.