Tuğba POLAT / Belediye bünyesindeki projeler ve yürütülen çalışmaların değerlendirildiği ziyarette Vali Ayhan ve Kaymakam Çetin'e, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat eşlik etti. İlk olarak belediye bünyesinde bulunan Geleneksel El Sanatları Merkezine (GESEM) giden Vali Ayhan ve beraberindeki heyet, burada ahşap oymacılığı, bakır işleme, tesbihçilik ve culhacılık atölyelerini gezdi.

VALİ AYHAN: ÜRETİMDEKİ HEYECANI GÖRMEK BİZLERİ MUTLU EDİYOR
Unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını gelecek nesillere aktaran ustalara teşekkür eden Vali Salih Ayhan, Haliliye Belediyesi'nin yenilikçi ve üreten bir belediye olduğunu dile getirerek "Haliliye Belediyesindeki bu üretim ve heyecanı görmek beni mutlu ediyor, Başkanımızı ve ekibini tebrik ediyorum" ifadelerine yer verdi.

HALİLİYE'DE DAHA KURUMSAL BİR YAPI MEVCUT
Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, "Temel insani hizmetlerin merkezinde belediyeler vardır. Normal kamu hizmetlerini sunarken üretim metodunu benimsemek çok önemli. Belediyelerin kendi ihtiyaçlarını üretmesi, sanat erbabı yetiştiriyor olması, istihdam oluşturması çok önemli adımlardır. İşin sadece hizmet boyutundan öte istihdam boyutu, üretim boyutu da var. Haliliye Belediyemizin daha önceki hizmetlerini gezdik. Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu iş bir ekip işidir, bir ve beraber olmaktır, heyecan duymaktır. Haliliye Belediyesinde bu heyecanı görmek beni mutlu ediyor. Belediyecilik tarihinin kısa olmasına rağmen Haliliye'de daha kurumsal bir yapı görüyoruz. Yerinde sayan değil üzerine koyabilen, ileriye koşan bir belediyecilik anlayışı görüyoruz" diyerek Haliliye Belediyesini onure etti.
GESEM'deki ziyaretlerin ardından heyet; Ahmet Yesevi Mahallesinde 10 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen ve tamamlanma aşamasına gelen Sosyal Yardım ve Semt Pazarı Kompleksini inceledi. Projeyle ilgili heyettekilere bilgi veren Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat; bünyesinde Aşevi, Glutensiz Ekmek Fırını, Sosyal Market ve Giyim Market bulunan Kompleks ile bölgenin sosyal yardım talebinin karşılanacağını ifade etti.

CANPOLAT: ÜRETEN BİR BELEDİYECİLİK ANLAYIŞINI BENİMSEDİK
Projeleri incelemeye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesindeki atölyeler ile devam eden Vali Ayhan, Kaymakam Çetin ve Başkan Canpolat, ustalar tarafından üretilen kamelya, piknik masası ve bankların üretim süreciyle ilgili bilgi aldı. Belediye bünyesinde üretilen kamelya, masa ve banklarla dışa bağlılığın azaldığını belirten Başkan Canpolat, Haliliye'nin geleceğini düşündüklerini ve üreten bir belediyecilik anlayışını benimsediklerini vurguladı.

SATIN ALMAK YERİNE, KENDİMİZ ÜRETİYORUZ
"Vali Salih Ayhan ve Haliliye Kaymakamı Serap Özmen Çetin'i ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Canpolat, "Sayın Valimize ve Sayın Kaymakamımıza daha önceki ziyaretlerde de birçok tesisimizi ve saha çalışmalarımızı arz etmiştik. Bugün de kalan kısımları gezme fırsatı bulduk. Sayın Cumhurbaşkanımız telkinlerini rehber edinerek üreten bir Belediyecilik anlayışıyla geleceğin Haliliyesini inşa ediyoruz. Yeşil alanlarda kullandığımız kamelyalarımızı, banklarımızı, salıncaklarımızı artık dışarıdan satın almıyoruz, kendimiz üretiyoruz" diye konuştu.
Vali Ayhan ve beraberindeki heyet, daha sonra Belediye bünyesindeki Millet Evlerinde kadınların el emeği olan ürünlerin sergisine katıldı. Burada sergi alanını gezen ve ürünleri inceleyen heyet, kadınlara çalışmalarında başarılar diledi. Spor kurslarında eğitim alan Haliliyeli gençlerle de bir araya gelen Vali Ayhan, katıldıkları müsabakalarda kente madalyalar ile dönen şampiyon sporcuları tebrik etti.
Fen İşleri Müdürlüğü bünyesindeki şantiye alanlarını gezen heyet, burada yürütülen çalışmalarla ilgili teknik ekipten bilgi aldı. Başkan Canpolat, Haliliye Belediyesi'nin şantiye alanlarıyla daha da güçlendiğini ifade ederek kırsal ve merkez mahallelerde asfalt atağı başlattıklarını söyledi.

İNŞALLAH 10 BİN KONUTU İLÇEMİZE KAZANDIRACAĞIZ
Kırsal mahallelerde asfalt çalışmalarının devam ettiğini belirten Canpolat, "Sayın Valimizle bölgemizdeki imarlı alandayız. Bir taraftan konut istihdamına destek amaçlı yeni yollar açıyoruz, bir taraftan stabilize çalışmaları, asfalt işlemlerimizi yapıyoruz. Germuş Köyünün asfaltının ilk startını Valimizle birlikte vermiş olduk. Hedefimize, en az 10 bin konut diyerek çıkmıştık. İnşallah burada 10 bin konut yükselecek. Kırsalda da en az 50 köy asfaltlanacak demiştik, çok şükür şu anda 10 köyümüzü tamamladık ve etap etap köy içi asfalt çalışmalarımız devam ediyor. Katılımlarından dolayı Sayın Valimize ve Kaymakamımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.