Tuğba POLAT / Programda, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik'in yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokul Müdürleri, Harran Üniversitesi Genel Sekreteri Zübeyir Zorlu, akademisyenler, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ve öğrenciler de hazır bulundu.
Programda, misafirler ve öğrenciler tarafından kamu kurum ve kuruluşlar tarafından yerleşkede kurulan stantlar gezildi ve saha etkinliklerinin yapıldığı alanlar ziyaret edildi. Stant ziyaretlerinin ardından Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen konferansa geçildi.
İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Öğretim Üyesi ve Göbeklitepe-Karahantepe Ören Yerleri Kazı Başkanı Prof. Dr. Necmi Karul tarafından verilen konferansta, yeni gelen öğrencilere, Ören Yerleri başta olmak üzere Şanlıurfa ve çevresinde bulunan arkeolojik öneme sahip sit alanları ve eserler anlatıldı.
Karahantepe'nin en az Göbeklitepe kadar tarih öncesi eser olarak değerli olduğunu belirten Karul, kazıların aşama aşama devam ettiğini söyledi. Halen Karahantepe'nin resmiyet kazanmamasına rağmen Şanlıurfa ve çevresine gelen ziyaretçilerin azımsanmayacak bir kısmının Karahantepeyi de ziyaret ettiklerini vurguladı.
Oryantasyon programında ayrıca, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Uzaktan Eğitim Merkezi, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü tarafından hazırlanan videolarla her birimin personeli tarafından öğrencilerin merak ettiği konular hakkında bilgiler verildi.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşecek olan ve Üniversitenin akademik, sosyal ve kültürel imkânları hakkında bilgilerin paylaşıldığı programın ilk gününde; Tıp, Eğitim, İktisadi ve İdari Birimler, Diş Hekimliği Fakülteleri ile Konservatuvar, ikinci gününde; Mühendislik, Fen-Edebiyat, Veteriner, Sağlık Bilimleri Fakülteleri ile Organize Sanayi, Akçakale, Birecik, Ceylanpınar, Suruç, Halfeti, Viranşehir Meslek Yüksekokulları oryantasyon eğitimlerine katılacaklar. Üçüncü gün ise, Sağlık Hizmetler Meslek Yüksekokulu, dördüncü gününde ise; İlahiyat Fakültesi, Beden Eğitimi ve Yüksekokulu, Şanlıurfa Sosyal Bilimler, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulları, programın son gününde de; Ziraat, Güzel Sanatlar, Siverek Uygulama Bilimler Fakülteleri, Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu, Hilvan, Siverek, Bozova Meslek Yüksekokullarına bilgiler verilecek.