Haber Merkezi / Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, Urfa Agro Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini ziyaret edip, kadın girişimcilerle bir araya geldi. Kadınlara pozitif ayrımcılık çalışmalarıyla takdir toplayan Eyyübiye Belediyesi, kadın girişimcilerin kooperatif çalışmalarına da destek oldu. TOBB KGK İcra Kurulu Üyesi ve ŞUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Cevahir Asuman Yazmacı öncülüğünde kurulan ve şehrin tescilli ürünleri olan külünçe, içli köfte, ağzı açık, ağzı yumuk, isot, isot reçeli, biber ve patlıcan kurutmalıkları gibi ürünleri üretmeye başlayan Urfa Agro Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifini, beraberinde İlçe Başkanı Mehmet Moğal'la birlikte ziyaret eden Başkan Kuş, ürünlerin satışı noktasında üreticilere destekte bulunacaklarını belirtti.

Kadın girişimcileri ziyaretiyle ilgili açıklama yapan Başkan Kuş,'Urfa Agro Kadın Girişimciler Kooperatifini kuran başta Asuman hanım olmak üzere tüm yönetimini tebrik ederim. Bizler de her zaman kadınlarımıza pozitif ayrımcılık sağlanması noktasında çaba gösteriyoruz. Bizlerle yaptıkları görüşmede kendilerine her türlü desteği vereceğimizi ifade etmiştik. Bugün buraya ziyaretimizi gerçekleştirdik kendileri burada yapılan ürünler hakkında bilgi vermişti ve şimdi burada yapılan ev ekmeğinin lezzetine baktık ve yüzde yüz organik ilk müşterisi biz olacağız demiştik ve devamının geleceğinden eminim ve gerçekten hijyen anlamında her şey çok güzel ve ortada. inşallah artık bu ürünlere ulaşım konusunda desteklerimizi eksik etmeyeceğiz. Şehir merkezinde açılacak olan yerde vatandaşlarımızın bu ürünlere ulaşım konusunda yardımcı olacağız. Burada yerel ve yöresel ürünlerimiz üretiliyor. Ben buradan Asuman hanıma ve kardeşim dediği ekip arkadaşlarına teşekkür ediyorum.' Dedi.

AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal ise şunları söyledi;'Ben İlçe Belediye Belediye Başkanımıza kadınlara yönelik vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Şanlıurfa'da en çok ihtiyaç duyulan ev ekmeği konusunda bayan kardeşlerimiz ellerini taşın altına koymuşlar ve çok hijyenik bir ortamda üretiliyor. Kendilerini tebrik ediyorum. '

Başkan Kuş'a kadın girişimcilere verdiği destekten dolayı teşekkür eden Cevahir Asuman Yazmacı ise,' Ben bütün kadın girişimciler adına kooperatifimizde bulunan kız kardeşlerim adına çok kıymetli Eyyübiye Belediye Başkanına yürekten teşekkür ediyorum. Bu kooperatifi kurma fikrine vardığımız andan itibaren bizlerden desteğini esirgemedi. Kendisine ilk gittiğimde 'bir kooperatif kuracağız. bize destek olur musunuz? ' dediğim anda kendisi 'bizi ortak etmeseniz de biz sonuna kadar sizin yanınızdayız. 'demişti. Biz bu birlikteliğin bu gücün ortak olması gerektiğine karar verdik ve URFA AGRO KADIN GİRİŞİMCİLER KOOPERATİFİNİ kurduk ve Eyyübiye Belediyesi olarak ta bu kooperatifin ortağı oldular. Ben yürekten teşekkür ediyorum kendilerine. Başkanımızın bizlere desteği büyük. Ben ve kardeşlerim başkanımızın bu desteğinden mutluluk duyuyoruz.' Şeklinde konuştu.